Vojin Mijatović bez ustezanja: “Kad krenem javno kritikovati te budaletine, odmah dobijem napad iz nekog od etno-nacionalnih tabora”

Dopremijer Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović osvrnuo se u kratkom komentaru na kolege u politici koje nije imenovao. Navodi kako mjesecima posmatra, kako kaže, budale koje su se našle u politici i ne prestaju s pokazivanjem raskoši primitivizma, nepismenosti, licemjerja i laži.

“Kad krenem javno kritikovati te budaletine, odmah dobijem napad iz nekog od etno-nacionalnih tabora, jer te budaletine se vrlo vješto zamotaju u etno-nacionalne simbole i zastave. Kada šutim na sve te budaletine imam problem sam sa sobom, jer koja je razlika onda između mene i tih budaletina, ako šutim na njihov primitivizam, napismenost i etno-nacionalizam”, kaže Mijatović.

Najgore je, dodaje, što takve masa podržava i sa njima se identifikuje.

“I da zaključim rata neće biti, ali će nas ubiti nepismene i primitivne budaletine”, poručuje Mijatović i dodaje da sve dok takvi imaju podršku na sve tri strane situacija se neće promijeniti.

Rješenje vidi u tome da normalni ljudi dignu svoj glas.

“Dok se normalni ne dignu, budaletine će voditi ovo društvo, do tada uživajte u predstavi primitivizma i etno-nacionalizma, za tu ste predstavu kupili karte”, zaključuje Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.