Vojin Mijatović bez ustručavanja javno progovorio: “Badnjaci i iftari u državnim institucijama su direktan pucanj u građanski koncept BiH”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović danas se oglasio na društvenim mrežama, gdje je poručio da spajanje nacionalnosti i vjeroispovijesti stvara uslove za fašizam.

– Uporno pričam i pišem da je zloupotreba vjeroispovijesti sve prisutna i da predstavlja veliki problem za našu zemlju. Etnonacionalisti kada su ispucali sve varijante zloupotreba etnija u sljedećoj fazi su spojili nacionalnost i vjeroispovijest, a onda počeli sa zloupotrebom vjeroispovijesti – napisao je Vojin Mijatović.

Kaže da “slave i iftari po kafanama, unošenja badnjaka i iftar u državnim institucijama, litije i kolektivni iftari po ulicama, ikone na oklopnim vozilima, hodže i popovi po strankama, osveštavanje državnih institucija i policije i sav taj vjerski kič i zloupotreba vjeroispovijesti predstavljaju direktan pucanj u sekularnost i građanski koncept BiH.”

– Vjeroispovijest je privatna stvar svakog pojedinca i duboko sam uvjeren da se istinski vjernici gnušaju na sav ovaj cirkus. Vrlo vješto i ciljano etnonacionalisti uz pomoć vjerskih fanatika u svim konfesijama sprovode desekularizaciju države, jer samo je to garancija da se stanje nacionalne napetosti održi što duže – piše Mijatović.

Smatra da “kada spojite nacionalnost i vjeroispovijest stvorili ste uslove za fašizam, a neko to u BiH radi planski i osmišljeno pod zastavom Boga i Allaha.”

– A sad krenite sa pljuvanjem, jer sam dirnuo u vaše dogme, ali neko mora javno reći da ovo nije dobro i da nas opet vraćate na 90-e, izgleda vam nije bilo dosta prošli put – zaključio je potpredsjednik SDP-a BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.