Vojin Mijatović brutalno iskreno i bez imalo pardona poručio: “Javno kažem da sam spreman na sve ali ova nada ne smije da se ugasi”

Potpredsjednik SDP-a i kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku kazavši kako mu se probudila nada.

Kako je naveo, mnogi naši građani koji žive van BiH mu pišu da prvi put glasaju i da su se registrovali i da žele da se vrate u BiH.

“Sretan sam jer smo probudili nadu, javno kažem da sam spreman na sve ali ova nada ne smije da se ugasi. Na sopstvenu žrtvu sam spreman do kraja ali nikad neću izdati svoje Bosnace i Hercegovce.

Ili ćemo zajedno propasti ili ćemo zajedno uspjeti, sada sam siguran da ćemo uspjeti!!!”, napisao je Mijatović.

Podsjetimo, Mijatović je u ponedjeljak boravio u Potočarima gdje je bio na obilježavanju 27. godišnjice genocida.

“Juče u Potočarima sa svojim drugovima, danas na komemoraciji.

Sve su puške tuđe, sve su žrtve moje. Srebrenica, da se više nikad, nikome ne ponovi”, poručio je Mijatović tom prilikom na društvenim mrežama.

“Došli smo da budemo malo s ljudima. Delegacija SDP-a iz Banje Luke je ovdje. Naš prijatelj Ćamil Duraković nam je domaćin. Bit ćemo malo sa ljudima ovdje i odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

I to je ono što je suštinski bitno, a ovi koji imaju nešto protiv toga neka bar šute ova dva dana i onda ćemo pokušati da mijenjamo tu realnost, da sljedećeg 11. jula stvari budu drugačije u ovoj zemlji”, kazao je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.