Vojin Mijatović direktan, apsolutno se nije libio ovo reći: “Ostat ćete vječito kusur sve dok ne shvatite da je vitalni nacionalni interes Srba država Bosna i Hercegovina”

Vlada Hrvatske je zabranila ulazak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer nije poštovao međunarodni diplomatski protokol o najavi dolaska.

Vučić je, kako je rekao, želio da privatno posjeti Jasenovac i Pakrac i položi cvijeće na spomenik ubijenima u logoru Jasenovac

Sve ovo je komentarisao Vojin Mijatović (SDP BIH), kandidat za člana Predsjedništva BiH.

“Digla se i vlast i opozicija zbog zabrane ulaska Vučića u Hrvatsku.

Da ne dužim, digli su se isti oni koji su potegli vitalni nacionalni interes srpskog naroda u Predsjedništvu BiH za most na Pelješcu (HR), a onda svi zajedno ujedinjeni vlast i opozicija podržali istu odluku dvotrećinskom većinom u Narodnoj Skupštini RS.

Dakle, kad treba raditi protiv interesa BiH ujedinjeni, kad treba braniti predsjednik susjedne države od države za čije ste interese radili protiv BiH opet ujedinjeni.

I sad treba reći da ste jedni vlast, a drugi opozicija, jedni režim a drugi alternativa, ma hajte molim vas!!!

Sve dok ne shvatite da je vitalni nacionalni interes Srba država Bosna i Hercegovina, ostaćete vječito kusur nekad Srbije, nekad Hrvatske, nažalost nikad svoji na svome!”, navodi Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.