Vojin Mijatović direktan: Nakon velikih najava, još jedno jutro u BiH kada RS nije postala država i neće nikada

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović osvrnuo se na jučerašnje proteste podrške Miloradu Dodiku, koji su doživjeli veliki fijasko. On je kazao da je i dalje sve isto. Mijatović se oglasio na Facebooku, a u nastavku njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-DOBRO JUTRO, SVE JE ISTO!

Još jedno jutro u Bosni i Hercegovini, nakon velikih najava, Bosna i Hercegovina se nije raspala i neće nikada, RS nije postala država i neće nikada.

Po dobrom starom običaju danas će nova tema, jer ova jučerašnja-patriotska je već bajata.

Danas ide novi red pljuvanja, jer već danas se mora naći novi izdajnik, novi patriota, nova meta za pljuvanje i blaćenje.

Ljudi moji dobri, ide sunčan vikend, odmorite, a u ponedeljak pitajte vaše “lidere” sve tri konfesije, pošto po stoti put nije počeo rat, a najavljivali su, šta ćemo jesti”, naveo je Mijatović.

Podsjećamo, jučer su održani protesti na entitetskoj liniji, nakon što sarajevska policija nije dozvolila te iste proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH.

Protesti su organizovani kao podrška Dodiku zbog podizanja optužnice Tužilaštva BiH protiv njega, a tokom pola sata bio je obustavljen saobraćaj na entitetskoj liniji.

U Doboju su u prvim redovima bili SNSD-ovci Željka Cvijanović, Sanja Vulić, Obren Petrović, Srđan Amidžić, Radovan Kovačević.

Od podizanja optužnice vlast okupljena oko Dodika vodi kampanju protiv Tužilaštva i Suda BiH, ali i generalno državnih institucija.

Nije mali broj udruženja, institucija, organizacija te pojedinaca koji su angažovani u procesu javne odbrane Dodika i vršenja pritiska na pravosuđe.

Tim činom jasno želi svoje antidržavno djelovanje prikriti spinom o udaru na Republiku Srpsku skrivanjem iza naroda.

Prvobitno su bili najavljeni protesti ispred Suda BiH, ali kako policijske agencije u Sarajevu nisu izdale dozvolu za to okupljanje, vlast u RS-u je odlučila motivirati okupljanje na tzv. liniji entiteta s ciljem nastavka spinovanja o navodnoj granici.

Prenaglašavanjem priče o protestu na entitetskoj liniji cilj je izazvati reakciju iz entiteta Federacija BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.