Vojin Mijatović i Edin Ramić poslali poruke javnosti, Pokret za državu najavljuje da u NSRS formira svoj Klub: Pokušaćemo da budemo konstruktivni politički faktor

Prvi sastanak Pokreta za državu nakon održanih oktobarskih izbora, održan je danas u Banja Luci gdje su se analizirali izborni rezultati i gdje su dogovorili neke nove inicijative u političkom djelovanju u Republici Srpskoj.

Vojin Mijatović (SDP) je ispred Pokreta za državu kazao kako imaju pet zastupnika u NSRS i jednog u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Isto tako, Mijatović je dodao da žele činiti novu skupštinsku većinu u NSRS i da će formirati Klub Pokreta za državu u NSRS.

“Odazvaćemo se predsjedniku RS na konsultiranje za formiranje skupštinske većine. Pokušaćemo da budemo konstruktivni politički faktor na tržištu RS”, rekao je Mijatović.

Edin Ramić (SDA) kazao je kako im mediji spočitavaju želju da participiraju u vlasti i da se stvorila loša slika o njima jer žele razgovarati sa SNSD-om.

“Takmiče ko više mrzi Milorada Dodika. Opozicija u RS na ovaj način pravda izborne rezultate.

Nema tu previše razlike u politikama s kojima se ne slažemo, ali želimo raditi na napretku.

Svaki prijedlog koji je u NSRS imao za cilj napredak mi smo ga podržali.

Jednostavno, mlade ljude tjeraju iz zemlje. Nećemo slušati mišljenja sarajevske čaršije da neko ko da podršku SNSD-u nije upravu”, kazao je Ramić.

Inače, Mijatović je prije dva dana bio uvodničar na sesiji Kruga 99.

Tada je također govorio o važnosti Pokreta za državu.

Kako je kazao, to je ogroman iskorak koji, nažalost ne dobija dovoljno prostora u našoj javnosti.

“Kada kažem nažalost, svi mi koji se toliko busamo za građansku državu, za BiH, onog momenta kada dođemo do ovih interesa vlasti zaboravljamo toliko bitne vlasti.

Ja zastupam tezu da moramo svo odlučivanje vratiti u institucije BiH. Sve u ovoj državi radimo obrnutim redom i uporno se bavimo posljedicama, a ne uzrocima.

I to jeste rezultat činjenice da ćemo i ovaj put ući u veoma rizičan period formiranja vlasti kada je već potpuno jasno da imamo jednu stranu ili drugu, jednu koja isključuje drugu, a nemamo ono da definišemo strateški bh. set interesa i dajte da ga prihvatimo svi, bez obzira da li će neki od nas ići u vlast ili ostati u opoziciji”, pojasnio je Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.