Vojin Mijatović vrlo direktno i bez imalo okolišanja dao na znanje svima: “Svoj politički angažman sada usmeravam isključivo ka Sarajevu i funkciji potpredsjednika SDP BiH”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je da završava svoj angažman u banjalučkom ogranku partije i da se okreće ka Sarajevu i svojoj funkciji unutar SDP-a.

Mijatović je rezimirao svoje političko djelovanje u posljednjih pet godina, nakon što je 23. novembra 2017. godine podnio ostavku na mjesto zamjenika ministra civilnih poslova BiH i pristupio SDP-u.

“U gradskoj organizaciji SDP BiH Banja Luka zatekao sam desetak članova i potpuno uništenu infrastrukturu i reputaciju.

Nakon tačno pet godina SDP BiH Banja Luka je na izborima osvojila dva mandata, poslanici u narednom sazivu Narodne Skupšine Republike Srpske će biti Saša Grbić i Andrea Gajić”, naveo je.

Kaže da pet godina sa svojim prijateljima nije dao da ih poremete svi koji su ih uporno osuđivali na neuspeh, vrijeđali, ismijavali i napadali

“Mogao sam i ja biti poslanik i svašta još nešto ponuda je bilo tona i od političkih prijatelja i neprijatelja. Da sam to uradio, bio bih kao i većina koja sve radi za svoj mandat”, dodao je.

Mijatović kaže da je njegova misija Bosna i Hercrgovina bez mržnje, bez razlika, bez kriminala i korupcije, moja misija je moja zemlja i moji ljudi.

“Sa ovim završavam svoj angažman u SDP BiH Banja Luka, ovo je sada bastion SDP-a kao i Tuzla ništa manje, ništa više. SDP BiH Banja Luka je sada prohodao i može dalje bez mene.

Svoj politički angažman sada usmeravam isključivo ka Sarajevu i funkciji potpredsjednika SDP BiH.

Sada ću u punom kapacitetu se posvetiti daljem razvoju SDP BiH širom zemlje. Živela Bosna i Hercegovina zemlja svih nas”, zaključio je Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.