Vojin Mijatović jako direktno i bez imalo uvijanja dao na znanje svima: “Pokret za državu naravno opstaje i ide dalje, razgovarat ćemo i sa SDA da li ostaju ili ne”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama i kazao kako su histerija i napadi na njega proizvod gubitka vlasti i ništa drugo i dodao kako mnogi strahuju od procesuiranja i istine.

Mijatović je kazao kako će se vlast na svim nivoima formirati u sedmicama ispred nas i da je jasno ko će biti većina na nivou države i oba entiteta.

“Pokret za državu naravno opstaje i ide dalje, razgovarat ćemo i sa SDA da li ostaju ili ne, ali ćemo razgovarati sa Edinom Ramićem i Bakirom Izetbegovićem ljudima koji su sa nama kreirali
Pokret i koji su pokazali političku zrelost za ovakav projekat.

Sa raznim Adilima, Ramizima i sličnima koji žive u Tuzli i Sarajevu a glume zaštitnike povratnika u Republici Srpskoj nema razgovora njima ide revizija decenijskog (ne) rada i budžetske potrošnje i naravno u javnost sve” poručio je Mijatović u objavi.

Dodao je kako će sporazum Pokreta za državu biti implementiran na jednak način na sve stranke koje su dale doprinosa.

Kazao je i kako će se razgovarati i sa ljudima iz NiP-a da se pridruže pokretu, jer kako on kaže u kampanji nisu radili protiv pokreta.

“Vidim cvile ‘patriote’ kako je moj drug Saša Grbić bio pripadnik VRS, ne znam šta vam nije jasno, puno ljudi u SDP BiH su bili pripadnici VRS, ARBiH i HVO, ne znam gdje zapeo vaš mozak 2022. godina je ‘patriote’.

Ali naravno ne smeta vama to, vama smeta što ste izgubili službena auta, reprezentacije i budžetski novac, pa ste naprasno postali ‘patriote’.

Vrlo brzo objavljujemo spisak vaše uže i šire porodice i gdje ste ih sve zaposlili na budžetu da vide građani koliko koštate u totalu ovu državu” kazao je Mijatović.

Na kraju je još dodao kako je veći “patriota” od mnogih koji se busaju u prsa i dodao kako nema nikakve izdaje interesa BiH, te da se samo radi o osmišljenoj histeriji onih koji odlaze u opoziciju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.