in , ,

Vojin Mijatović kod Amira Zukića: “Dodik je ušao u tu priču prije 15 godina i on će gurati to do kraja!”

Mijatović je za N1 objasnio zašto kaže da je Bosanac i Srbin, dok Dodik kaže da on nije Bosanac

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Vojin MIjatović istakao je u Pressingu kako je vrijeme da dođe do generacijske smjene političara, da su potrebni novi pristupi i nove uloge, kao i novi likovi u bosanskohercegovačkoj politici.

“Neka bude novi kako god, pa ćemo vidjeti da li će biti bolji ili lošiji od starog“, rekao je Mijatović komentarišući time i novog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Šta smo ako nismo Bosanci i Hercegovci

Mijatović je za N1 objasnio zašto kaže da je Bosanac i Srbin, dok Dodik kaže da on nije Bosanac, samo Srbin i da ga niko ne može natjerati da bude Bosanac.

“Sjetite se samo da je to isti čovjek koji je prije 15 godina govorio da je Bosanac. Ušao je u nacionalnu priču i on će to gurati do kraja“, komentarisao je te dodao:

“Šta smo drugo nego Bosanci i Hercegovci. Može li mi Dodik, Bakir ili ko god da zabrani da budem i Srbin? Nemamo mi rezervne države.

Čija je to Bosna? Ona je moja i tvoja, ko je koga ubacio? Otkud pravo nekome da postavlja takvu tezu? Dok se ne okrenemo činjenicu da je ključ puni suživot jer smo mi isti narod, bolje ćemo živjeti“.

O tekstu himne BiH

Mijatović je u Pressingu sa Amirom Zukićem komentarisao i izjavu Dušanke Majkić nakon inicijative da himna BiH konačno dobije tekst.

“Kad Dušanka Majkić priča da li je neko zaslužio ili ne, odnosno neko ko je inkasirao preko jedan milion maraka kroz plate, otpremnine, klasičan parazit ove države, možeš misliti kad priča u ime srpskog naroda dokle je došao srpski narod u BiH“, naveo je.

O reprezentaciji u Banjaluci

Mijatović je naglasio i kako će rukometna reprezentacija BiH zaigrati u Banjaluci.

“Banjaluka je uvijek bila jedna od najljepših i za mene najljepši grad u BiH, bivšoj Jugoslaviji, i Banjaluka je evropska kolijevka rukometa i to će Banjaluka uraditi kad rad”, poručio je.

Vjerske zajednice

Potpredsjednik SDP-a BiH mišljenja je da bi sve vjerske zajednice u BiH trebalo da se odmaknu daleko od države, te istakao kako “u zajednicama više uticaja ima pop ili hodža nego doktor nauka”.

Inicijativa Senaida Begića u Parlamentu: Doprinose vezati uz minimalnu, a ne prosječnu platu!

Prvi prenos korona virusa sa čovjeka na psa u Bosni i Hercegovini utvrđen na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu