Vojin Mijatović komentarisao proteste u RS: “Proći će i ovaj karneval ludila koji se kreira samo, jer se građanima ne može ponuditi bolji život”

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentirao je najave okupljanja na entitetskoj liniji u RS-u te je ovaka događaj nazvao “karnevalom ludila”.

Između ostalog Mijatović je naglasio kako je velika laž sve ono što se već tri decenije promovira kroz etnonacionalne politike.

“Ta velika laž je napravila od svih nas siromašan i tužan narod.

Današnja najava mitinga na međuentitetskim linijama nije ništa drugo nego još jedna velika laž. Kažu: ‘Srbi nisu dobrodošli u Sarajevo’, e pa koliko to Sarajevo ne voli Srbe najbolje se vidi na meni.

Ja Srbin iz Banje Luke sam zamjenik premijera i ministar u tom istom Sarajevu, koje kako kažete ne voli Srbe”, rekao je Mijatović.

Poručio je i kako razumije pristalice politike Milorada Dodika.

“Ja razumijem Dodikove pristalice oni njemu duguju sve, zaposlio ih je, dao im je moć, dao im je život, bez njega oni ne bi postojali, ali te iste molim samo da pitaju svoje komšije, prijatelje, porodicu kako žive.

Sarajevo je moj i naš glavni grad, Banja Luka je moj i naš grad, a proći će i ovaj još jedan karneval ludila koji se kreira samo, jer se građanima ne može ponuditi bolji život”, poručio je ministar.

“Ljudi moji dobri gledajte u ljude sa kojim živite u ovoj zemlji, ‘lideri’ neka plaćaju svoje fakture, nemojte sebe i svoju djecu stavljati kao živi štit njihovih promašaja.

Ovo je naša zemlja, svih nas, ovu su naši gradovi i naše institucije.

Nije Bosna i Hercegovina kriva, nisu građani krivi, nije Sarajevo krivo, nije Banja Luka kriva, krivi su oni koji se liderima nazivaju, a koji su spremni okrenuti naroda jedan na drugi da bi sačuvali vlast”!”, naveo je Mijatović.

Inače, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom sigurnosti BIH Nenadom Nešićem, ministrom unutrašnjih poslova RS-a Sinišom Karanom i direktorima sigurnosnih agencija na državnim nivou u vezi najavljenih protesta na entiteskoj liniji.

Tokom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u Bosni i Hercegovini doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je sigurnost građana Bosne i Hercegovine ključni prioritet.

Ministar Isak informisao je sagovornike kako je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova policijske službenike FUP- a ukoliko postoji potreba za asistencijom u pogledu održavanja javnog reda i mira.

Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem bh. entitetu biti procesuirani.

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak neće komentarisati izjave političara iz bh. entiteta RS, a koje ovom prilikom poziva da zadrže kulturu političkog govora, te da se suzdrže od unošenja nemira među građane Bosne i Hercegovine”, saopćili su iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Na kraju, poručio je kako je Bosna i Hercegovina zemlja svih njenih ljudi.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.