Vojin Mijatović “ljut kao puška”: “Kad se sretnemo na ulici bježite na drugu stranu, miševi lažljivi”

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP -a BiH Vojin Mijatović još jedan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika SNSD -a Milorada Dodika ocijenio je besmislenim.

Očekuje da će kriza u BiH potrajati, ali i poručio Dodiku da SDP neće odustati od traženja odgovornosti jer je napadnut ustavni poredak BiH.

Status prenosimo u cijelosti.

“Na početku kratka poruka režimskim novinarima i portalima u Banja Luci, ja znam da me mrzite jer volim svoju zemlju, ali to nije razlog da izvrćete moje izjave. Ne znam što niste tako hrabri kad se sretnemo na ulici nego bježite na drugu stranu, miševi lažljivi.

Nakon još jednog besmislenog sastanka u Beogradu jasno je sve kao i prije njega, Milorad Dodik je priznao da se boji države Bosne i Hercegovine i da od odvajanja entiteta RS ema ništa.

Strah je toliki da je morao stati uz zastavu BiH iako me je sramota što takav kriminalac stoji uz zastavu moje zemlje.

Takođe je jasno da mu je Vučić prenio poruku ”velikih sila” da nema prostora više za naprijed u ludilu i da mora nazad.

Istini za volju, teška srca je Vučić ovo izustio, ali i jedan i drugi su svjesni da kada gazde kažu ovdje veži konja onda nema priovora.

Medutim da nema dileme trajaće ova kriza još dugo, tačnije ovaj cirkus možemo očekivati sve do izbora, jer ovo je zapravo kampanja sa kojom će Dodik i njegov režim nastupiti.

Pred Vučićem koji se smije Dodik vrijeđa i opoziciju u RS i muslimane kako on kaže i međunarodnu zajednicu, što pokazuje odnos Vučića prema svima.

Već tri dana Dodik nervozno spominje Nikšića i SDP BiH, čemu nervoza Milorade, ono što spremamo tek će te učiniti nervoznim polako.

Ono što treba biti jasno nikakvo ateriranje ne mijenja stanje, Milorad Dodik i njegov režim su učinili udar na Ustavni poredak BiH i moraju biti sankcionisani, idemo dalje još jače”, napisao je Mijatović.

Leave your vote