in , ,

Vojin Mijatović na Face TV uzburkao duhove, odgovorio je i bivšem reisu Mustafi ef. Ceriću

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović gostovao je na Face televiziji.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović gostovao je na Face televiziji.

– Čuo sam da je suprug direktorice KCUS-a stao ispred naroda i poziva na mobilizaciju. Ja došao u Sarajevo, kažu, nije tu, u trezoru je. Nemamo jedinstven odgovor iz BiH na non-paper, ratni pokliči ovoga iz trezora i onoga što je švercao oružje u ratu postaju degutantni i smiješni. Kakav crni rat, to je predizborna kampanja Dodika i Bakira! To je dimna bomba za predcovid, covid i postcovid-kriminal. Ko će ratovati za ta dva-tri borca? Ko je spreman da ponovo prolije krv u BiH za njihove milione? To su šuplje priče! To je predizborni pamflet.

Ne želim da uvrijedim građane Slovenije, ali Slovenci i rat? Slovenci i nešto ozbiljno? Ja dajem fore još šest dana za ovu priču o non-paperu. Bakir isti dan priča o genocidašima, Dodik o otcjepljenju, evidentno je da su se dogovorili. Ne zna se ko je veći borac u ratu bio od Dodika, Bakira i Čovića. Danas su stigli vojni konvoji, oni će se ušutiti do ujutro. Kakve Bakirove i Dodikove vojske i smijurije, oni se njih boje više od ikoga. Dodik je ujutro rekao da smo nezavisni, oko 12 miran razlaz, u 4 da nije spreman za nezavisnu RS ako to znači rat.

Ova plavo-žuta zastava vam se možda ne sviđa, ali ona znači život! Srbi kažu, sram te bilo, to nije naša zastava, a Bošnjaci koji su zamjerili na tome, kažu, to je dejtonska zastava. Ja dejtonsku zastavu volim najviše! Ko god mi zamjera, neka stane pred ogledalo i pogleda svoju djecu i kaže je li spreman da da njihovu glavu za bilo koju zastavu. Ne želimo orlove, ljiljane, šahovnice, ne živimo od njih. Oni koji to zamjeraju, neka dođu u Banjaluku, to je BiH, nisu ušli u nju! Dok god ne dođu, nemaju pravo da mi kažu a!

Tužno je čitati od bivšeg reisa onakve riječi. Poistovjećuje me sa ocem iz Srebrenice koji svog sina zove da ga ubiju Srbi. Treba da ga bude sramota njegovih godina, pozicije koju je obnašao. Zamislite šta prosječan stanovnik RS-a misli o reisu kad meni to kaže. Neka se zapitaju zašto ljudi u RS-u ne vole BiH. Frustrira me činjenica da Vučić kao da dolazi u Afriku u neko pleme koje pripada Srbiji, dočekuju ga pioniri i pionirke na aerodromu, prave mu bilborde, a u biti je trebalo da u Banjoj Luci budu sva tri člana Predsjedništva, predsjedavajući Vijeća ministara, da pokažemo da smo normalni! Na Dan grada, gradonačelnik lomi noge ko će sjesti s Vučićem. Imate gaf za gafom, kada Vučić izlazi iz aviona i ostavlja Dodika da stoji kao hostesa, pa onda gaf s nekakvom bubicom, što pokazuje da gradonačelnik nije sazrio za neke stvari. Bilo bi lijepo da je ključ Banje Luke dobio neko iz Federacije.

U Ustavu RS-a piše da je glavni grad RS-a Sarajevo – kazao je Mijatović.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška: Prvi konvoj američkih vojnih vozila ušao u Bosnu i Hercegovinu, bit će korištena za vojnu vježbu!

ilustracija

Meteorolozi konačno najavljuju kada stiže toplije vrijeme i temperature iznad 20 stepeni