Vojin Mijatović o glasanju na izborima u Srbiji: Moja zemlja je BiH, nemam pravo tamošnjim ljudima određivati sudbinu

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH Vojin Mijatović oglasio se povodom današnjih izbora u Srbiji i poručio da nema pravo tamošnjim ljudima određivati sudbinu. Mijatovićev status prenosimo u cijelosti:

-Pola svog života sam proveo u Beogradu, osnovnu, srednju školu, fakuktet, imam i državljanstvo Srbije.

Gledam slike kako su pohrlile perjanice i Dodikove vlasti ali i opozicije da glasaju u konzulatu Srbije u Banjoj Luci, ali i po Srbiji, naravno svi za Vučića.

Nikad nisam i neću nikad glasati u Srbiji jer moja zemlja je Bosna i Hercegovina, i nemam pravo ljudima u Srbiji određivati sudbinu.

Džaba glasate, džaba se dodvoravate opet ostajete Bosanci i uvijek ćete biti, jer to je normalno i prirodno, pa koliko god se vi gnušali toga – napisao je Mijatović i dodao:

-P. S., imate li principa i obraza ili ste samo rođaci sa sela i biračka mašinerija za gazdu iz Beograda.

Podsjetimo, predsjednik RS-a Milorad Dodik glasao je danas u Banjoj Luci na vanrednim parlamentarnim izborima koji se održavaju u Srbiji. Ipak, to je učinio protivno svim pravilima.

Dodik je preuzeo svoj glasački listić i zaokružio ga pred članovima biračkog odbora i novinarima tako da svi vide kome je dao svoje povjerenje.

Lider RS-a nije ulazio u za to predviđeno glasačko mjesto kako bi tajno zaokružio listić već je glasao javno što se kosi sa pravilima. No, Dodika niko nije ni pokušao upozoriti ili spriječiti te mu ukazati kako se vrši proces glasanja.

“Iskoristio sam svoje pravo kao državljanin Srbije da glasam u Konzulatu u Banja Luci.

Vidim da je velika izlaznost, da su ljudi zainteresovani za izbore i da će to obezbijediti veliku podršku političkim snagama u Srbiji koje nju čine stabilnom”, rekao Dodik.

Dodik je podržao političke snage koje predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.