in , ,

Vojin Mijatović o napadu na Senada Hadžifejzovića od strane SDA: “Crtanje mete na čelo po ko zna koji put!”

Mijatović stao u odbranu Hadžifejzovića

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na svom facebook nalogu povodom napada na Senada Hadžifejzovića od strane Bakira Izetbegovića i SDA

Poruku prenosimo u cjelosti:

BRTUTALNI NAPAD NA SENADA HADŽIFEJZOVIĆA I CRTANJE METE NA ČELU PO KO ZNA KOJI PUT!
Imam potrebu javno da osudim brutalni napad na novinara i čoveka Senada Hadžifejzovića od strane Bakira Izetbegovića i SDA.

Način na koji je Bakir Izetbegović na najperfidniji način nacrtao po ko zna koji put metu na čelo Senadu Hadžifejzoviću predstavlja napad na slobodu govora, slobodu medija i napad na Bosanca i Hercegovca koji je među retkim ljudima u BiH koji diše ovu zemlju na svakom njenom pedlju!
Da otklonimo sve sumnje i bolesne konstrukcije, Senada sam upoznao kada me je prvi put pozvao u svoju emisiju i od tada traje saradnja i slobodno mogu reći prijateljstvo sa ovim čovekom.

Bakire gostovao sam desetinu puta kod Senada i nikad ali nikad nisam znao o čemu ćemo govoriti, ali sam znao da ćemo pričati uvek o istini i ranama koje bole ovaj narod.

Bakire iako ti znas za porodičnu tragediju ovog čoveka iz rata, trebaju znati i svi ostali da posle onoga što je porodica Hadžifejzović doživela u ratu, količina borbe i razumevanja ovog čoveka za svako živuće biće u ovoj zemlji je fascinantna.

Takođe svi trebaju znati da vaš progon ovog čoveka traje godinama, iako on ćuti, iako je ponosan da kuka, ali Bakire znaš ti dobro da godinama radite sve da uništite finansijski, psihički, fizički ovog čoveka!

Na kraju Bakire ako je snishodljivost Senada Hadžifejzovića to što me zove bratom i ja njega, a što je on musliman a ja prvoslavac, e pa Bakire moram te razočarati ovo je naša Bosna i Hercegivina gde su muslimani i pravoslavci braća, a tebi i tvom prijatelju Dodiku ako se pravi drugačija Bosna i Hercegovina, sretan vam put i birajte granični prelaz!”, napisao je Mijatović.

Potvrđeno iz policije: Uhapšen Nebojša Vukanović!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić o genocidu: “Nemojte mi zamjeriti, moram reći da se žrtve koriste u političke svrhe”