Vojin Mijatović o vojnoj vježbi na Manjači: “Milorad Dodik je pobjegao u Hercegovinu, a opozicija se zavukla u mišije rupe dok sve ne prođe”

Događaji Posljednje Vijesti

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se na svom Facebook profilu komentarišući aktuelnu priču oko održavanja zajedničke vojne vježbe na Manjači, u kojoj zajednički sudjeluju američki vojnici i Oružane snage BiH.

Mijatović je čestitao NATO-u i Oružanim snagama BiH na uspješnoj vježbi, a dotakako se i poteza srpskih političara koji o današnjim događajima na Manjači šute.

Konstatovao je i da je Dodik danas pobjegao u mišiju rupu.

“Oružanim snagama BiH ali i NATO savezu čestitam na uspešnoj vojnoj vežbi koja se odvija u BiH!

I SNSD sa svojom koalicijom, ali i opozicija su podjednako radili na NATO putu BiH, iako zbog dodvoravanja biračima ne smeju to javno da kažu!

Na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice i jedni i drugi izražavaju svoju podršku NATO putu BiH, a onda mole samo da se u javnosti o tome ne govori!

I jedni i drugi su na nivou BiH bili potpisnici strateških dokumenata za članstvo u NATO-u, a u javnosti se takmiče u srbovanju i negiranju istog!

Milorad Dodik je danas pobegao u Hercegovinu, a opozicija se zavukla u mišije rupe dok sve ne prođe!

Sramota je da danas nema nikoga od predstavnika Srba u zajedničkim institucijama BiH na Manjači, jer u istim oružanim snagama se nalaze i srpski vojnici i oficiri!

Za razliku od vas “hrabrih i velikih srba” ja nisam licimer, moj stav je jasan članstvo BiH u NATO savezu je strateški cilj naše zemlje i jedina garancija mira u BiH!

A vi se sakrijte još malo, pa od ponedeljka hajmo ponovo srbovanje” napisao je Mijatović.

Leave your vote