Vojin Mijatović otkriva šta će se desiti nakon “farse” u Neumu: Nakon ovih pregovora proširit će se crna američka lista!

Farsa je možda i najkompletnija riječ kojom se mogu opisati događaji u Neumu i pokušaji izmjena Izbornog zakona BiH.

Mnogo je komentara na ova dešavanja, no mi smo izdvojili mišljenje Vojina Mijatovića.

Decidno je naveo odmah u startu kako će odvijati tok ovih “nemilih” događaja.

“Kao što sam i najavio od Neuma ništa, jer nema dovoljno ruku u Parlamentu. U Neumu nije postignut dogovor između hrvatskih i bošnjačkih predsjednika političkih stranaka”, kazao je Mijatović.

Navodi da su dva razloga zašto je tako, prvi jer nema dovoljno ruku za tako nešto u Parlamentu BiH i drugi jer pregovorima nisu prisustvovali predsjednici bosansko hercegovačkih političkih stranaka.

“Zabrinjavajuće je jer pregovorima nisu prisustvovali ni predstavnici srpskih političkih stranaka kao da se ovo dešava u Africi, a ne u zemlji u kojoj žive.

Ova čitava farsa je donijela i neke dobre stvari konačno smo došli do stvarne ideološke podjele na političkom tržištu na bošnjačke i hrvatske političke stranke koje se nisu dogovorile u Neumu, na srpske političke stranke koje nije ni interesovalo šta se dešava u Neumu i na bosansko hercegovačke političke stranke koje nisu željele da učestvuju u ovoj farsi”, mišljenja je Mijatović.

Naravno ovdje nije gotovo, naglašava Mijatović i tvrdi da borba tek slijedi, ako se neko pitao zašto se crna američka lista ne širi, posmatrajte sljedeće dane, slijedi nova tura “crnaca” , čekalo se samo da se vidi da li će biti dogovora u Neumu ili ne!

“Poruka za međunarodnu zajednicu, ovo je zemlja bosanaca i hercegovaca, ovo nije savez etničkih plemena, znam da je sa njim lakše pregovarati oni su u kriminalu, korupciji mogu se uslovljavati, ali konačno shvatite jedino rješenje je građanska država, jednakih prava za svakog čoveka kako god se zvao !!!

Idemo dalje živjela naša zajednička Bosna i Hercegovina!”, poručio je Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.