Vojin Mijatović pogađa direktno u centar, mnogi bh. političari bi se nakon ovoga trebali počešati po glavi: “Gde su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine?”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović vrlo je aktivan na društvenim mrežama. Reagovao je na svakodnevne istupe člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“DOSTA VIŠE ŠUPLJIH ODGOVORA NA FAŠISTIČKE IZJAVE MILORADA DODIKA I NJEGOVIH SEKTAŠA

Dodik svakodnevno seje mržnju i zlo, sa kojim samo navlači reakciju i pokušava okrenuti matricu, kako je on žrtva ‘muslimanske politike’.

Umesto šupljih saopštenja i svakodnevnih reakcija na njegove idiotluke, treba početi raditi.

Potreban je snažni pritisak na Tužilaštvo BiH da se procesuiraju svi predmeti kriminala Dodika i njegovog režima kao i pokretanje predmeta za protivustavno delovanje. Ima li u Tužilastvu BiH Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da sprovode Ustav i zakone ove države?

Potrebno je svaki dan lobirati širom sveta i tražiti od Sveta i Evrope da izoluju Dodika i njegovi anticivilizacijsku politiku.

Na kraju pitat ću još jednom javno gde su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, gde su svi ti koji stoje iza BiH, vreme je opstanka jedne evropske zemlje i jednog naroda (a mi smo jedan narod svi), a ne jedne etnije za vreću zlata ili druge etnije za mitove o nebeskom narodu.

Dodika treba procesuirati, izolovati i ukloniti sa scene, a ne graditi lični politički kredibilitet na odgovorima istom u dokazivanju kako izjavama branimo državu od Dodika, dok se BiH raspada!”

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.