Vojin Mijatović poručio patrijarhu Porfiriju: “Oko vas je bilo puno lažnih vjernika, ne mogu ja toga”

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom posjete patrijarha Porfirija Mostaru.

Patrijarh Porfirije bio je u dvodnevnoj posjeti Mostaru i Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Jedan od političara koji nije bio u Mostaru danas je i Vojin Mijatović, a on je u objavi na Facebooku obznanio razloge nedolaska.

-Kao i svi članovi Vlade Federacije BiH uredno sam dobio poziv uoči dolaska Patrijarha srpskog Porfirija u Mostar povodom obeležavanja 150 godina osveštenja Saborne crkve u Mostaru.

Vaša svetosti dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj žive dobri ljudi, ali zemlju u kojoj pa i oni koji danas sjede sa vama svaki dan prete novim sukobom, ratom i mržnjom.

Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu.

Gledam po društvenim mrežama slike raznih tajkuna, političara, “mudraca” iz srpskog naroda koji sjede danas oko vas, a koji su poslednje dvije decenije ojterali bar 300 000 Srba iz ove zemlje.

Ja sam vam samo iskren i javno kažem ne mogu ja takve njihove vjere i takvog njihovog srpstva.

Vama lično želim ugoran boravak u Bosni i Hercegovini, vaši dolasci i vaša uloga su bitni u našoj zemlji, ali sa ovakvim “liderima” i “velikim” srbima nema opstanka nama na ovim prostorima.

Želim vam dobro zdravlje i da mnoga ljeta budete Patrijarh srpski u miru i sreći – napisao je Vojin Mijatović u svojoj objavi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.