Vojin Mijatović potpuno otvoreno o američkim sankcijama zvaničnicima RS-a: Slijede teški mjeseci u kojima će sve biti blokirano

Zamjenik premijera FBiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović reagovao je na sankcije koje je ministarstvo finansija SAD uvelo Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Mijatović je nabrajao politička imena koja su na rukovodećim pozicijama u RS-u, poručivši da je entitet “zvanično” pod sankcijama.
“RS je ‘zvanično’ pod sankcijama. Dodik, Cvijanovć, Stevandić, Špirić, Višković…

SNSD i njihovi sateliti su pod parolom borbe za RS upravo taj entitet stavili pod sankcije.

Slijede veoma teški mjeseci u kojima će sve biti blokirano”, poručio je Mijatović.

Naglašava da je kompletno rukovodstvo bh. entiteta RS pod sankcijama i da je to jasno, zbog narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i visoke korupcije.

“Ovi ljudi su doveli u poziciju izolacije prevashodno srpski narod u BiH.

Jasno je da se traže normalnije i drugačije politike među srpskim političkim strankama.

Da li ih ima, vidjećemo.

Ovdje se neće stati, međunarodna zajednica je spremna da nastavi sa kažnjavanjem onih koji vode ovakve politike, a da budemo jasni ni zvanični Beograd neće pomoći istima, jer interesi Srbije su interesi Srbije, ali to mnogi od njih ne shvataju”, istakao je.

Poručio je da je vrhunski srpski patriotski čin danas distancirati se i riješiti ovakvih politika.

“Nadam se da će sada to mnogi shvatiti i da se može pronaći nova većina i drugačiji pristup na političkom tržištu u RS-u.

Vi ‘veliki’ Srbi ste entitet stavili pod sankcije, to vam vrlo jasno kaže onaj koga zovete srpskim izrodom i izdajnikom.

Vidjećemo kako će mene, a kako vas historija upisati”, zaključio je.

Podsjećamo, Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija (OFAC) uveo je danas sankcije Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Oni su, kako je navedeno, odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u RS, čime se opstruiše i ugrožava provedba Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.