Vojin Mijatović pravi “radikalan rez”, javno je objavio šta će protjerati iz ministarstva koje je preuzeo: “Nerad, korupcija, improvizacija i odsustvo svijesti da smo servis građana će biti protjerani”

Ministar obrta i razvoja u F BiH Vojin Mijatović obavijestio je putem društvenih mreža građane o stanju koje je zatekao u ministarstvu. To će biti redovna praksa, a objavu prenosimo u cijelosti.

“U prvih nekoliko dana od preuzimanja dužnosti ministra pokušavam da sagledam stanje i napravim plan djelovanja za mandatni period u skladu sa prioritetima iz ekspozea pemijera Nikšića i programa rada nove Vlade.

Vidljivo je stanje niskog inteziteta rada i potpuno odsustvo vizije razvoja sektora koji su u nadležnosti ministarstva.

Neadekvatna stručna i kadrovska popunjenost ministarstva.

Potpuno odsustvo instrumenata za mjerenje učinka i efekata budžetskih sredstava koja se implementiraju kroz programe ministarstva.

Niz neparavilnosti u radu ministarstva od kojih uz adekvatnu dokumentaciju neka ukazuju i na eventualnu krivičnu odgovornost u realizaciji budžetskih sredstava.

Šta slijedi u kratkom periodu:

Izrada strateških pravaca te zakonskih i podzakonskih akata koji će sistemski, ali u kratkom roku dati efekte na oblast za koju je nadležno ministarstvo.

Sveobuhvatna interna revizija procesa i korištenja programskih linija ministarstva u cilju ispravljanja nepravilnosti i unapređenja utroška budžetskih sredstava.

Otvaranja rada ministarstva prema široj javnosti i direktni kontakt sa većim brojem potencijalnih korisnika u cilju razvoja sektora koje pokriva nadležnost ministarstva.

O svemu što radim ću kao i do sada detaljno obavještavati javnost, račun polažem samo građanima FBiH koji mi plaćaju platu.

Nerad, korupcija, improvizacija i odsustvo svijesti da smo servis građana će biti protjerani iz ovog ministarstva”, naveo je Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.