Vojin Mijatović se oglasio nakon što se pojavila informacija da je osumnjičen za zloupotrebu položaja: “Progon prema meni od strane režima već dugo traje i ovo me ne čudi uopšte”

Policijska uprava Banja Luka saopštila je danas da je podnijela izvještaj protiv dvije osobe, od kojih je jedna Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Mijatović se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u BanjaLuci iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštene osobe koje su izvršile vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima RS-a, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinile navedene osobe.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv B. M. iz Banje Luke zbog istog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

“B. M. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banje Luke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banje Luke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48”, saopćeno je iz Policijske uprave.

Vojin Mijatović je od 2014. do 2016. godine bio direktor Ekonomskog instituta u Banjoj Luci.

Mijatović se nakon svega oglasio na svom Facebooku

“Danas je u medijima bliskim režimu u RS izašla informacija da me MUP RS sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovalaštenja dok sam obavljao poziciju direktora Ekonomskog instituta Banja Luka.

Naravno u dobro poznatom stilu naslov da sam pribavio ličnu korist u iznosu od 7 miliona KM govori sama po sebi o kakvim se namjerama radi.

Ali da razjasnim sve, stojim na raspolaganju svim istražnim organima u Bosni i Hercegovini za sve što treba i bez ikakve sumnje .

Apsolutno nemam problem da odgovaram za sve što sam u svom životu uradio jer nemam sumnje u zakonitost svog rada.

Progon prema meni od strane režima već dugo traje i ovo me ne čudi uopšte, koliko imam informacija ovde se neće stati i slijedi progon i moje porodice.

Da zaključim tu sam za sve što treba, u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini, a svako neka odgovara za svoje dijela ja za svoja vi za svoja.

Apsolutno odbacujem sve optužbe kao neosnovane i zlonamerne koje služe isključivo kao politički progon”, naveo je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.