Vojin Mijatović “sve karte bacio na stol” i potpuno otvoreno progovorio: “Gram vlasti tona zlata, Dodik i Čović se smiju”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović raspisao se ovih dana. Kaže ima grč u želudcu i osjećaj da se Pokret za državu u RS-u gura u ambis zbog želje svih da budu dio vlasti u F BiH, ili na državnom nivou . piše portal Ljudski.ba u tekstu pod naslovom: “Gram vlasti tona zlata, Dodik i Čović se smiju”.

Građanima je Mijatović želio objasniti suštinu onoga što se dešava oko izbora četvrtog delegata u Dom naroda BiH. Objava dolazi pred najavljene pregovore Pokreta za državu sa srpskom opozicijom u RS-u.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Već 15 dana otvoren je lov na vještice, te vještice su ljudi iz Pokreta za državu.

Teza je ovakva, jedni brane interese Republike Srpske, drugi interese Bosne i Hercegovine, a mi smo jedini spremni izdati i jedne i druge interese u isto vrijeme zbog “fotelja” , kako tvrde svi.

A zapravo istina je nažalost potpuno drugačija, pa da krenemo:

SNSD je pregazio ponovo opoziciju na izborima i još im se nacrtalo, da čak ne moraju niti dati Pokretu za državu ništa, niti tražiti od nas da glasamo za njihove liste za Dom naroda BiH kao što je SDA u prošlom mandatu.

Oni sad grickaju kokice i pustili su da nas gaze i opozicija i naše centrale stranaka u Sarajevu i crkoše od smijeha. Drugi osigurač koji imaju je HDZ, i imali 3, ili 4 u Domu naroda oni su vlast na nivou države, sa 3 je ok, sa 4 još sigurnije.

SDA koja je sticajem okolnosti loše prošla unutar Pokreta za državu sada pokušava kroz ovu situaciju da obezbjedi sebi ostanak na vlasti na nivou F BiH i države, jer je evidentno da ih je HDZ otkačio i da im je ovo jedina karta za čupanje, te su preko noći postali osvješteni da Dodik ne smije imati 4 delegata.

Da se razumijemo, da je SDA prošla kako je planirala unutar Pokreta i dobila većinu poslanika, do sada bi uveliko Dodik imao 4 i SDA bi bila dio vlasti i u FBiH i na nivou države. Oni nemaju problem da to iznesu, pokazali su to već.

Opozicija u RS-u je potopljena i jedini način da se ne raspadnu skroz je da SNSD nema četiri delegata i da sa dva u Domu naroda BiH pokušaju preko stranaca izbaciti SNSD iz vlasti na državnom nivou. Ovo je jedina karta opstanka opozicije i tu više spora nema.

SDP i Osmorka je u prilici sa HDZ-om izbaci SDA iz vlasti na nivou F BiH i države, i ako je cijena da se zbog toga spalimo svi u Pokretu za državu to će se dogoditi. Na kraju to nam je nedvosmisleno rečeno.

E sad da zaključimo, jasno je i najglupljima da se preko nas lomi sve i da je interes svih, ali svih samo vlast, onda dajte barem da budemo iskreni i kažemo na glas, nema ovdje ništa od brige za RS ili BiH, ovdje je sve igra oko vlasti.

Nemojte onda svi nama ispostavljari fakturu, nije realno, recite hoćemo vlast.

Nemojte od nas praviti izdjanike zbog vaših fotelja!

P.S. ukoliko SDP i opozicija u RS-u shvate da je po jedan u Domu naroda BiH jedina garancija, i nama, i njima, da smo vlast na nivou države, a svi drugi upitni onda smo pobjedili!

HDZ je relaksiran, oni su tu, pa su tu, ko je kriv za to, pa to nije pitanje za nas”, naveo je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.