Vojin Mijatović: “U Banjoj Luci zapaljen automobil na Laušu, u Sarajevu na Čengić Vili, u Mostaru tuča navijača… Sutra je već novi dan”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku ‘presjekom stanja’ u Bosni i Hercegovini i poručio “da nam je još uvijek dobro i da još uvijek biramo iste”.

“Sve oko sebe kreiramo sami”, napisao je Mijatović pa pobrojao izjave vladajućih političara u posljednje vrijeme.

Podsjetio je da je Milorad Dodik rekao kako “Sarajevo smrdi”, “da je BiH propala država”, pa se osvrnuo na Bakira Izetbegovića koji je kazao “da nam genocidaši neće određivati ništa” i na izjave Dragana Čovića da su “Hrvati u BiH ugroženi” i da “će blokirati izbore”.

“U Banjoj Luci crvene beretke, u Sarajevu zelene beretke…

U Banjoj Luci zapaljen automobil na Laušu, u Sarajevu na Čengić Vili, u Mostaru tuča navijača…. U sva tri grada desilo se po jedno ubistvo, osobe od ranije poznate policiji.

U Sarajevu 10 miliona za neispravne respiratore, u Banjoj Luci tehnički kiseonik pacijentima, od korone u BiH je preminulo nekoliko hiljada ljudi…

Posljednjih godinu dana BiH je napustilo 100. 000 ljudi, broj prvačića je smanjen za 38 posto, u BiH je izgrađeno 38 novih crkava i džamija iste godine.

Danas je 17.02.2022. svi predsednici, ministri, poslanici, direktori, odbornici, vijećnici, administracija su primili plate redovno, rezervoari su puni goriva, telefoni i ručkovi plaćeni….”, napisao je Mijatović pa zaključio:

“Ovo je presjek samo na današnji dan, ovo je slika koju živimo već dvije decenije, i dalje biramo iste i dalje nam je dobro, sutra je već novi dan”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.