Vojin Mijatović u nikad žešćem obraćanju odbrusio: “Pravoslavne i muslimanske džemahirije pravite negdje drugo”

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku a njegov status prenosimo u cijelosti. Njegova poruka je vjerovatno žešća od svih koje je uputio ranije. Bez imalo uvijanja je Mijatović odbrusio svim protivnicima za koje kaže da mu “crtaju metu na čelo. U nastavku pročitajte šta je zapravo poručio.

-Obećao sam!

Obećao sam da ću odgovoriti nekima, kad usvojimo rebalans.

“Meta na čelu”

Navikao sam da mi godinama unazad Dodik i njegov režim crtaju metu na čelo, progone i mene i porodicu samo zato što volim svoju državu.

Znao sam da ću biti meta i njemu i njegovoj opoziciji kada sam digao zastavu BiH na Kastelu, jer oni podjednako ne vole Bosnu i Hercegovinu.

Ali moram priznati da nisam očekivao, da će nekim koji se kunu u BiH, biti toliki problem Srbin iz Banje Luke koji je ministar u Vladi FBiH.

Strašno je šta sve izgovaraju i lažu, pa i ovo posljednje kako se ja kroz rebalans budžeta svetim Krajini i slične laži.

“RS nikada neće biti nezavisna”

Ja sam čovjek koji živi ovu državu, koji je javno rekao da će prvi obući uniformu i braniti BiH ako bude trebalo, ali izgleda da to nije dovoljno, jasno je da vi i ja ne pričamo o istoj BiH.

Vaša BiH je ista kao i Dodikova “nezavisna” Republika Srpska, jednonacionalna, ekstremistička, kriminalna i korumpirana, a moja BiH je jedinstvena, multietnička, građanska, demokratska.

Da razbijem mokre snove i Dodiku i vama, nikad ali nikad Republika Srpska neće biti nezavisna i nikad ali nikad nećete od BiH napraviti unitarnu bošnjačku državu.

I Dodik i vi ste ekstremi i ovo društvo polako ustaje protiv vaših politika.

Fildžan državice, pravoslavne i muslimanske džemahirije pravite negdje drugo, ne u našoj BiH, a što reče jedan čovjek o vašem i Dodikovom patriotazimu najbolje je rekla, a tek će reći Sky aplikacija.

Želim se zahvaliti svim poslanicima u oba doma Parlamenta FBiH, a posbeno poslanicima SBIH koji nisu dio većine, ali su podržali rebalans jer su svjesni stvarnih potreba građana FBiH i vode u tom segmentu državotvornu politiku – napisao je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.