Vojin Mijatović uputio javnu poruku predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu: “Zadrži tu seosku varalicu u Moskvi da nam se ne vraća!”

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Vojin Mijatović, sa svog Facebook profila uputio je molbu Vladimiru Putinu, nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otputovao u Moskvu gdje se treba sastati sa predsjednikom Rusije, ali i predstavnicima Gazproma sa kojima će razgovarati o isporuci gasa.

“Putine brate, napravićemo ti najveći spomenik, otpisaćemo ti milione dugova Rafinerije u Brodu (Bosanskom Brodu op.a.), i reci šta još treba samo da zadržiš tu seosku varalicu u Moskvi da nam se ne vraća. Ako ti je stalo do srpskog naroda uradićeš to. Mali korak za tebe, al’ ogroman za srpski narod”, objavio je Mijatović.

O putu u Moskvu oglasio se i Milorad Dodik.

“Srest ću se s Putinom i zato idem tamo. Večeras je bilo pomalo ciničnih reakcija na to… Strategija Zapada, Velike Britanije, kaže da je tu neki maligni utjecaj Rusije. A oni ne da imaju maligne nego pogubne politike, Velika Britanija, dijelom Amerika, a vidim da nećemo biti dobro postavljeni ni kod nove Vlade Njemačke. Ali šta da radimo, nismo tu da ispunjavamo njihove želje”, rekao je Dodik u emisiji na RTRS-u.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.