Vojin Mijatović uputio molbu Aleksandru Vučiću

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP Bosne i Hercegovine, uputio je molbu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva.

Mijatović smatra da će Vučić na kraju odabrati interes Srbije ispred interesa Milorada Dodika.

“Dodik je vrlo koristan idiot za Vučića, ali isto tako postaje i teret. Pogotovo u odnosu sa Njemačkom. Ipak će Vučić u konačnici izabrati interese Srbije i regiona nego interes Dodika. Molim Vučića da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva. Dodik zapravo radi sve da nestane RS i srpski narod u BiH. On je najveća opasnost za Srbe. Molim Vučića, dosta više, dugujemo iskrenost svim mrtvim glavama iz devedesetih”, kazao je Mijatović, piše portal N1.

“Vučić me nije nikada zvao. Ali nema šta da priča sa političkim strankama u BiH. On treba da se sastaje sa članovima Predsjedništva. Dosta je više odlaska na koljenima u Ankaru, Beograd ili Zagreb”, dodao je Mijatović.

O pozivu Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, Aleksandru Vučiću i Recepu Tayyipu Erdoganu da pomognu da se riješi situacija u BiH, Mijatović je kazao:

“Nemojte da vodite računa o budućnosti u BiH – preklinjem ih Bogom. Vodite računa o Srbiji, Hrvatskoj ili Turskoj. Kad su oni pomagali država je nagrebusila”, dodao je Mijatović.

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.