Vojin Mijatović veoma oštro odgovorio Zlatku Lagumdžiji, nije ga štedio sekunde: “On je grobar socijaldemokratije i nikada više neće biti faktor odluke u BiH“

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije, kandidat za državno Predsjedništvo, Vojin Mijatović, je u večerašnjem Pressingu govorio o političkim odnosima u jeku približavanja oktobarskih izbora

“Nadao sam se debati i diskusiji, ali ovih velikih junaka nema nigdje”, kazao je Mijatović na televiziji N1.

Zašto nema debata na televizijama?

“Imate situacije da gostuju samo na dobro pripremljenim režimskim medijima gdje ih niko neće pitati ono što ne treba“.

Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija rekao kako ima čvrste dokaze da je Mijatović “Dodikov kandidat”?

“I vi svašta zovete u emisije. Od početka da krenemo. Lagumdžija je čovjek koji je doživio da bude izbačen u vlastitoj partiji. Ja nažalost nisam digao ruku za njetgovo izbacivanje iz SDP-a.

Smatrao sam da ja nemam pravo da odlučujem o tome i onda čovjek doživi da ga kao “kera” izbace iz partije. Ja poslije takve situacije ne bih imao obraza da se obratim javnosti i dezavuišem javnost.

Lagumdžija je sinonim korupcije i kriminala u ovoj državi. Bolje mu je da da objašnjenje za novac i vile koje posjeduje. On je grobar socijaldemokratije i nikada više neće biti faktor odluke u BiH“, kazao je i dodao:

“Naravno da nisam Dodikov kandidat. Ponedjeljkom sam Bakirov, utorkom Dodikov, srijedom BIA-in, četvrtkom američki.

Hajde da se svi ti mediokriteti dogovore čiji sam. Ja sam sin Branislave i Dobrivoja iz Banjaluke i kandidat sam onog dijela građana koji vole svoju državu. Ni Lagumdžija ni niko neće spriječiti ni mene ni duge da biraju ni da budu birani“.

“500.000 Bosanaca i Hercegovaca sa adresom u entitetu RS su u inostranstvu. Prošle izbore 2018. godine za probosanske politike u RS je glasalo 8.500 naših građana. Prošle izbore smo imali 45.000 prijavljenih iz Srbije i Hrvatske, ove godine imamo oko 4.500“.

Mijatović smatra da može pobijediti Šarovića i Cvijanović na narednim izborima.

“Ukoliko je Bosancima i Hercegovcima uredu da glasaju za jednog od najbližih saradnika Radovana Karadžića, u toku 90-ih kada je počinjen genocid nad Bošnjacima, onda je meni to sasvim uredu takva teorija onih koji tvrde ono što tvrdi Lagumdžija.

Dok ja dižem zastavu BiH u Banjaluci, Lagumdžija nije uradio ništa dok je bio ministar vanjskih poslova da se Bosanci i Hercegovci registruju da glasaju u svojoj državi. Šta ako ja pobijedim Željku Cvijanović i Mirka Šarovića? Zašto ne bih mogao“.

Pogledajte šta Mijatović rekao o Lagumdžiji. Apsolutno ga nije štedio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.