Vojin Mijatović “zagrmio”, neće više da šuti: “Nemam namjeru biti ‘kurban’ kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države”

Potpredsjednik SDP-a i jedan od predstavnika Pokreta za državu u RS-u poručio je da je puna odgovornost za izbor delegata u Klub Srba u Domu naroda Parlamenta BiH na liderima stranaka okupljenih oko Pokreta za državu.

“Pokret za državu nije privatni projekat Vojina Mijatovića niti bilo kog drugog pojedinca, već koalicija nekoliko političkih stranaka.

Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat”, naveo je na Facebooku.

Mijatović je pozdravio današnju odluku o sporazuma Osmorke te kaže da se raduje činjenici da SDP preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države.

“Moja podrška sporazumu će na sjednici predsedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna”, dodao je.

Zatim se osvrnuo na izbor delegata u Dom naroda Parlamenta BiH.

“Obavještavam sve duboko ‘zabrinute’ da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom naroda iz Republike Srpske na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS.

Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa manitim Vukanom i ostalim ‘velikim’ liderima tzv. opozicije u RS-u”, istakao je.

Mijatović kaže da je njegov stav jasan i da SNSD ne smije imati četiri delegata, kao što ni opozicija ne smije imati dva.

“Nije lako naći rješenje, ali vjerujem da vi hoćete.

Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u istoriji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga”, zaključio je.

Na kraju je pozvao sve građane BiH u Banju Luku na svečanu akademiju povodom Dana državnosti BiH.

“Nemam namjeru biti ‘kurban’ kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP-a koja mi bude povjerena. Vi ste lideri, vi znate šta je najbolje za BiH”, rekao je Mijatović.

Podsjetimo, stranke koje čini Pokret za državu su: Stranka za BiH, SDP, SDA, SBB, DF, GS, PDA, Socijaldemokrate BiH, NES i BH Zeleni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.