Vojin Mijatović žustro je odgovorio Semiru Efendiću nakon prozivki kod Hadžifejzovića: “Budi gost moje porodice da vidiš kako mi mrski “Vlasi” volimo BiH”

Semir Efendić je prilikom sinoćnjeg televizijskog gostovanja negativno komentarisao SDP-ovog Vojina Mijatovića, no on mu nije ostao dužan te je odgovorio na svom Facebook profilu.

Predsjednik Stranke za BiH je za Mijatovića kazao da ne bi trebao doći u FBiH i biti ministar u federalnoj vladi jer sumnja u njegove iskrene namjere prema BiH.

“Vojin Mijatović je imao negativnu ulogu u RS-u. Upropašten je Pokret za državu. Utjecao je da Dodik dobije četiri delegata. Nemam dobro mišljenje o onome što radi Mijatović, a posebno nemam dobro mišljenje o tome da se on preseli u Federaciju. Sporna je njegova historija.

Znam Mijatovića dok je pričao potpuno drugačije.

Ne znam hoće li biti 101 posto Bosanac iduće godine! Prije vjerujem Stojanoviću, koji je bio u Armiji RBiH, nego Mijatoviću, koji je bio u SNSD-u. Mijatović ima čudnu pozadinu.

Nemojte nam ga u Federaciju, nema potrebe. Neka se bavi RS-om. Ne mogu ni ja u RS, ne bavim se tom politikom. Nije nikakvo rješenje da Vojin bude ministar u Vladi FBiH”, istakao je Efendić.

Zatim je Mijatović napisao kako ga nakon ovog gostovanja ljudi neprestano zovu da kažu kako mu Efendić poručuje da ostane u RS-u te da nije ni rođen u BiH.

“Da nije ovoga kako nisam rođen u BiH i da ne dolazim u FBiH ne bih reagovao ali na ovo moram”, započeo je Mijatović.

Uz fotografiju s ocem napisao je i: “Semire ovo pored mene je moj otac Dobrovoje i on i ja i naših nekoliko generacija pre nas smo rođeni u Bosni i Hercegovini doduše on u Laktašima 1956. godine, a ja 1979. godine u Banja Luci, moja kćerka Una je rođena u Banja Luci isto 2005. godine”.

Kazao je kako svakodnevno boravi u oba entiteta BiH i da mu za to ne treba ni njegovo, ni Dodikovo odobrenje.

“Da budem precizan kad se ja budem pitao neće biti entiteta niti će biti ovakvih politika koje sada vodite, biće samo jedna bosanskohercegovačka politika, a ne srpska, bošnjačka i hrvatska politika”, rekao je.

Obratio mu se direktno kazavši da bi mogao svašta o njemu reći što bi bilo brutalno i ogavno, ali da neće jer vjeruje da upravo to i očekuje.

Ja ću ovaj put malo drugačije pozivam te dođi malo u Banju Luku i Laktaše budi gost moje porodice da vidiš da i mi mrski ‘Vlasi’ volimo Bosnu i Hercegovinu.

A gde ću biti ja, to odlučujem samo je, ne ti Semire, do tada bujrum Semire dobrodošao si! p.s. Semire nemoj da ti smeta moja ekavica i Bošnjaci iz Sandžaka pričaju ekavicu”, zaključio je Mijatović.

Pogledajte gostovanje Efendića.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.