Vojin Mijatović žustro odgovorio Salkiću: Ružno je, Sandi, pozivati se u političkim raspravama na ličnu tragediju

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović odgovorio je zastupniku iz Narodnog evropskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sandiju Salkiću. Salkić je reagovao na izjavu Mijatovića u kojoj se ministar obraća pojedinim građanima te poručuje da su oni sa svojim glavama još u ratu. Vojin Mijatović je naveo da se nije obratio Salkiću ni bilo kome direktno, već je iznio svoj stav. Naglasio je da nije nikoga i nikad nije izjednačio, ni žrtve, ni tuđa djela i nedjela.

“Ako ne želiš da te narod i dalje ne doživljava kao još jednu ublehu, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti progovori na pravom mjestu, a ne meni čiji je otac dao život za ovu zemlju.

A, ima li boljeg mjesta za to od najavljenog vaskršnjeg svesrpskog sabora?”, poručio je Salkić.

Mijatović je na to kazao da “ova ubleha”, kako ga je Salkić nazvao, na prošlim izborima sama dobila glasova kao cijela njegova politička stranka (NES).

“Ova ‘ubleha’ da je htjela i osjećala da tako treba bila bi danas jedan od srpskih lidera na svim saborima, ali je odabrala da stoji iza zastave svoje zemlje Bosne i Hercegovine.

Otac ove ‘ublehe’ nije ratovao i nije ni pucao ni ubio tvog oca, ova ubleha je sticajem okolnosti otišla kao beba 1980. godine iz svoje zemlje i opet se sticajem okolnoati vratila 1999.”, kazao je ministar.

Vojin Mijatović dalje je naveo da se nije obratio Salkiću ni bilo kome direktno, već je iznio svoj stav. Naglasio je da nije nikoga i nikad nije izjednačio, ni žrtve, ni tuđa djela i nedjela.

“Ova ‘ubleha’ je Srbin i Bosanac i Hercegovac, koji u Banjoj Luci i RS brani svoju zemlju, tamo gdje tvoja stranka nema ni poštansko sanduče, a kamoli poslanike ili odbornike.

Ova ‘ubleha’ je svakog 11.07. u Potočarima i odaje počast žrtvama genocida”, istakao je Mijatović.

Naglasio je svoju počast ubijenom ocu Salkića i svakom ubijenom čovjeku u BiH, ali je i kazao da to što se Sandi poziva na to je samo “čin nemoći koji iskreno razumije, ali ne opravdava”.

“Ružno je, Sandi, pozivati se u političkim raspravama na ličnu tragediju. Tvoj otac je dao život za ovu zemlju, ali je pitanje, Sandi, šta ti i ja možemo dati za ovu zemlju”, poručio je ministar.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.