in ,

Vojislav Šešelj progovorio o Đorđu Balaševiću, napao sve koji tuguju za njim: “Razočaran sam što mediji slave izdajnika srpskog naroda”

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je u nedjelju da je ravnodušan zbog smrti Đorđa Balaševića i da je razočaran jer mediji slave kantautora, koji je, kako je rekao, “izdajnik srpskog naroda”.

“Sve što sam imao kazati o Đorđu Balaševiću rekao sam dok je bio živ. Sad kad je mrtav, nemam što dodati i oduzeti. Ogorčen sam što se nekim poganskim ritualima skrnave spomenici u centru Beograda i Novog Sada. Mogli su to napraviti na groblju, pred kućom Balaševića, na nekom drugom mjestu”, rekao je Šešelj u emisiji “Hit tvit”, prenosi Blic.

Osudio je ljude koji su preko imena Svetozara Miletića i Vuka Karadžića prelijepili plakat s Balaševićevim likom.

Rekao je i da ideja da Srbi snime film o Srebrenici nije loša, kao i o tome što je prethodilo tome.

“Treba žigosati zločine, ali u onoj mjeri kako zaslužuju, i svoje i tuđe. Ja ni jedan zločin nisam podržao. Žigosao sam zločine koje su Srbi počinili. U Srebrenici nije bilo genocida, nijedna žena nije bila ubijena”, rekao je Šešelj.

Pored Šešelja, u emisiji su gostovali i reditelj Dragoslav Gaga Antonijević te novinar Zoran Ostojić,

Šešelj i Ostojić su od počeka emisije ulazili u žestoke rasprave, zbog čega je voditeljica Verica Bradić nekoliko puta morala da interveniše.

Aleksandra Pandurević tvrdi: “Vojin Mijatović zbog zastavice BiH nije dozvolio Džombiću da sjedne u auto!”

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta doživjela saobraćajnu nesreću u Pragu: “Jedan mladić je odmah istrćao i pomogao nam je na licu mjesta!”