Vojno-politički analitičar Đuro Kozar oštro: Cvijanović bi mogla trpiti posljedice zbog izjave o “generalnoj probi”!

Gost Bosanskog Vjestnika na Face televiziji bio je Đuro Kozar, vojno-politički analitičar. Nakon što je najavljena tokom vikenda, emisiju je uređivala i vodila Edina Šečerović. Kozar bez dlake na jeziku: Kad – tad će Srbija morati priznati da je Kosovo izgubljeno! Oni teroriste slave! To je van pameti, prave ih herojima, oni su teroristi i vjerovatno plaćenici! Naudili su Srbima na sjeveru Kosova!

“Srbi na sjeveru Kosova moraju znati gdje žive – na Kosovu!

RS je dio BiH, bila je i biće! Toga je Dodik svjestan! On se služi tom retorikom jer gaji neku nadu koja nije ostvariva! On se ne može otcijepiti ni u miru ni u ratu! RS ostaje u Bosni i Hercegovini!

Orban govori ono što Dodik želi da čuje i jednostavno njih dvojica pokušavaju da naprave savez koji bi eventuallno mogao odgovarati Dodiku.

Orban slabo poznaje situaciju u BiH, on vjeruje Dodiku i Vučiću, smatra da je ono sto Dodik traži moguće.

Ako dođe do oružanog sukoba EUFOR ima dovoljno kapaciteta da ga spriječi odmah u početku. Ne znam ko bi se usudio u BiH da izazov unutrašnji sukob.

Dodik govori da će se razdvojiti u miru, ali od toga nema ništa. Postoje snage koje ne bi dozvolile da se Bosni dogodi što se dogodilo u prošlosti.

Mislim da je u početku koalicije Trojka bila u defanzivi i nisu imali ravnopravan odnos. Trojka bi morala da ima jednu crvenu liniju do koje će to tretirati a poslije će morati da okrenu list gdje ce da kažu da se u BIH moze živjeti zajedno ako to žele.

Ta koalicija ako bude usmjerena samo na to da se nekome podilazi nema perspektivu.

Evropska unija je meni zagonetna. Moraju reći da li su za da se zemlje Zapadnog Balkana prime ili ne.

Ono sto je Murphy rekao u programu FACE TV je ohrabrilo mnoge. Očito je da se na određeni način povećao američki interes za BIH. Murphy želi da jednostavno kaže Dodiku da iza BiH stoji SAD i da jednostavno američki narod podržava BIH u njenom teritorijalnom integritetu.

Dodik zna šta Amerikanci misle o njemu i o u BIH. Skuplja po Evropi neke saveznike, ali to nije ono što bi njega moglo ohrabriti. Amerika je jaka sila da bi trpila Dodikove provokacije.

Oni što su došli na protest u RS-u su bili na neki način natjerani. Zasmetala mi je izjava Željke Cvijanović da je to generalna proba. Mislim da Željka Cvijanović nije bila svjesna svojih riječi. Mogla bi imati posljedice!

Sve je počelo iz Srbije! Milan Radoičić je na čelu toga, ali ne bi mogao imati logistiku kakvu je imao da nije imao podršku Srbije! Htjeli su da naprave RS na sjeveru Kosova!

Oni teroriste slave!To je van pameti, prave ih herojima, oni su teroristi i vjerovatno plaćenici! Naudili su Srbima na sjeveru Kosova! Srbi na sjeveru Kosova moraju znati gdje žive – na Kosovu!

Kad – tad će Srbija morati priznati da je Kosovo izgubljeno!

Sprema se smjena Vulina! Vučić će se pokušati iztvući da ništa nije znao, ali vojska Srbije je bila u pripravnosti! Neki očekuju da će se prekinuti pregovori za ulazak Srbije u EU.

Vučić će morati prestati prijetiti vojskom. Vojska ne smije biti dio pitanja koji se moraju politički rješavati”, kazao je Kozar između ostalog.

Pogledajte njegovo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.