Vozač kamiona iz BiH ubijen u Americi zbog svađe na semaforu

Džemal Čardaković, 45-godišnji Bosanac, ubijen je u subotu u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u New Hamphshireu, u blizini tržnog centra, javljaju lokalni američki mediji.

Prema zvaničnim informacijama, Čardakovića je ubio 22-godišnji Tyrese Harris koji je uhapšen nakon pucnjave te je optužen po dvije tačke optužnice za ubistvo iz vatrenog oružja.

“Harris je ubio Čardakovića tako što je pucao u njega, a okolnosti pokazuju krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života”, naveli su iz policije.

Kako ističu mediji, do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion.

Vozač kamiona izašao je iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji je u tom trenutku upucao Čardakovića.

Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubistva, Harris je navodno u vožnji određeni period nesavjesnom vožnjom ometao saobraćaj i druge učesnike u njemu.

“Osumnjičeni je pobjegao s mjesta pucnjave u plavoj Hondi. Osumnjičeni Harris je i ranije pružao otpor policiji prilikom hapšenja te se smatra izuzetno opasnom osobom”, pojašnjava se.

Također, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.

“Nakon pucnjave, vrlo brzo su se pojavile osobe koje su se identifikovale kao članovi porodice. Uz pomoć policije, udaljeni su s mjesta zločina”, pojašnjava se.

Ubijeni Čardaković u Americi je živio duže od dvije decenije, bio je oženjen i otac troje djece – javlja Klix.

Kako javljaju američki mediji, Harris je uhapšen i već čeka na suđenje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.