Vozači oprez: U potpunosti je obustavljen saobraćaj u Doboj Jugu, dvije osobe su povrijeđene u sudaru automobila

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se u večernjim satima dogodila u mjestu Matuzići u Doboj Jugu na magistralnom putu M-17. Ima i povrijeđenih, a oglasili su se iz policije.

Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je kazao da su u nesreći koja se dogodila u mjestu Matuzići nedaleko od Doboja učestvovala dva putnička motorna vozila.

Dodao je da su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Policijske ekipe su na terenu i u toku je uviđaj.

Zbog ovog udesa je u potpunosti obustavljeno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici magistralnog puta.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Zenica-Nemila, Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno – navode iz BIHAMK-a.

“Zbog redovnog servisiranja lijevih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Isključenje sa autoputa preusmjereno je na naplatno mjesto Zenica jug.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci”, dodaju iz BIHAMK-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.