Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić odlučio: Od ove godine umjesto božićnog prijema hrana za narodne kuhinje

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u ponedjeljak, 19. decembra 2022. susreo se s odgovornim osobama iz četiri narodne kuhinje u Sarajevu te im je tom prigodom darovao donaciju za ukupno 2000 obroka.

Najprije je u pratnji ekonoma Vrhbosanske nadbiskupije Vladimira Pranjića i predstojnika Ureda za odnose s javnošću Dražena Kusture posjetio Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet gdje se susreo s predsjednikom društva Kenanom Vrbanjcem i njegovim suradnicima.

Vukšić je tom prigodom upoznao svoje domaćine kako je do vremena pandemije koronavirusa bio običaj da vrhbosanski nadbiskup organizira božićni prijem za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života, ali je pandemija to zaustavila.

Stoga je smatrao svrsishodnijim o blagdanu Božića darovati po 500 obroka za korisnike četiri narodne kuhinje u Sarajevu:

Merhametovoj, Caritasovoj, Kruha Sv. Ante te Dobrotvorovoj i na taj način pomoći ljudima koji su u najvećoj potrebi.

Nakon što ga je Vrbanjac upoznao s radom institucije kojoj je na čelu, nadbiskup Tomo im je uputio riječi ohrabrenja da ustraju na plemenitom putu pomaganja najpotrebitijima.

Zatim se u Nadbiskupskoj rezidenciji susreo s ravnateljima Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Mirkom Šimićem i Humanitarno-karitativne udruge Kruh Sv. Ante fra Perom Karajicom te im je, uz zahvalu za dosadašnji plemeniti trud i nastojanje, uručio i prigodnu donaciju za po 500 obroka kojima će ove dvije crkvene institucije u božićno vrijeme obradovati korisnike narodnih kuhinja.

Potom je u prostorijama Srpskog humanitarnog udruženja Dobrotvor posjetio predsjednika Aleksu Ćabića koji je mons. Vukšića informirao o projektima koje Dobrotvor provodi.

Istaknuo je kako je najveći dosadašnji pojedinačni dobročinitelj ovog humanitarnog udruženja papa Ivan Pavao II, koji je prigodom svoga posjeta Sarajevu uručio po 50.000 dolara Dobrotvoru, Caritasu, Merhametu i La Benevolenciji.

Zahvalio je nadbiskupu Tomi na posjetu i donaciji, a Vukšić je istaknuo kako Crkva nastoji pomoći u rješavanju problema siromaštva te je ovaj dar skroman prinos kojim želi o blagdanu Božića pomoći ljudima u potrebi.

Nadbiskup je odlučio također da će za Božić i Uskrs svake godine ubuduće, umjesto organiziranja uobičajenog prijema, darovati po jednu narodnu kuhinju, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.