Vrlo čudno obraćanje Nebojše Vukanovića u Banja Luci: “Turci su uzimali danak u krvi, a jednog od pet sinova su vodili u Istanbul”

Na protestima opozicije u Banja Luci, nezavisni zastupnik Nebojša Vukanović obratio se prisutnima i izazvao veliko oduševljenje nekoliko hiljada okupljenih na večerašnjim protestima.

Ipak, poruke koje je poslao jako su čudne.

Prilikom izlaska na binu, Nebojšu Vukanovića gromoglasno su pozdravili okupljeni na što je on izjavio da sve ovo vrijedi vrijedi više od svog blaga svijeta.

“Kada je Šantić pisao stihove, nije mogao pomisliti da će domaći zulumčari biti gori 10 puta od Turaka i Austrijanaca koji su nas pokorili i okupirali. VIše je danas raja pokorena nego za vrijeme Osmana paše Latasa”, rekao je Vukanović misleći na Omera pašu Latasa.

Istakao je kako ne bi u ovom trenutku bio u koži Milorada Dodika koji je u Bijeljini, kako ističe Vukanović, okupio hiljadu građana, dok je na protestima u Banjoj Luci okupljeno 20 hiljada građana.

“Ne bih mu bio u koži dok gleda ovaj narod dok je on okupio hiljadu ljudi u Bijeljini, a mi ovdje 20 hiljada. Turci su uzimali danak u krvi, a jednog od pet sinova su vodili u Istanbul. Ovo je gore od toga, svuda su nam djecu po svijetu rastjerali,. Niko nas ovako nije razorio. Pakuj se i odlazi. Mile odlazi”, poručio je Vukanović.

Na kraju obraćanja, istakao je kako će se borba završiti kada opozicija uđe u Vladu.

“Skinuli smo lance i okove, hvala Bogu. Dugo ova borba traje i nema stajanja dok ne uđemo u Vladu i zato nam trebate vi. Moramo donijetu slobodu, pravdu i red. Neka stisne sada pa neka nam stavi flaster na usta. Narod kao čistu planinsku rijeku niko nije zaustavio. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede”, zaključio je Vukanović – prenio je njegovu izjavu Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.