Vrlo misteriozna izjava Zlatka Miletića: “Saznao sam da većinu prijava protiv Milorada Dodika u ladici čuva jedan tužitelj”

Kada je smjena glavne tužiteljice Tužilaštva BiH u pitanju, Zlatko Miletić, zastupnik u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, smatra da novom v.d. glavnog tužitelja treba dati šansu ali da zapravo i nije toliko važno ko će biti glavni već šta i kako Tužilaštvo radi.

– Ne znam šta smo dobili. Suština promjene u radu Tužiteljstva BiH nije u tome ko će biti glavni tužitelj. Zapravao jeste samo jednim dijelom ali je suština koga imamo u Tužiteljstvu i šta ti ljudi rade. Ja ću njihovim radom biti zadovoljan kada se smjene svi tužitelji koji ne ispunjavaju normu, godinama sjede i ne rade ništa, kada poput slučaja „Memić“ uzmu da rade slučaj „Dragičević“ i još neke za koje postoji pravni osnov jer se radi o djelima organiziranog kriminala. Biću zadovoljan kada procesuiraju najveće kriminalce u ovoj zemlji, a uglavnom su vođe političkih partija nosioci kriminala. Tek kada se to desi imat ću povjerenje u njih i u Tužiteljstvo kao instituciju- kaže Miletić te dodaje:

– Ono što mene zabrinjava, interesantno je, a to sam baš jutros saznao, većinu prijava protiv Milorada Dodika u ladici čuva jedan tužitelj u Tužiteljstvu. Zanima me šta će uraditi Tužiteljstvo po pitanju njegovog protivustavnog djelovanja jer je to najodgovorniji organ u smislu procesuiranja, ne samo Dodika, već svakoga ko ruši BiH na ovaj ili onaj način- kazao je Miletić za Start.

Za sada MIletić nije htio otkriti ime tužitelja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.