Vrlo neobična intervencija policije na magistralnom putu M-17: Vozač kombija prevozio ugalj bez dokumentacije

Crna hronika

Na području Zeničko – dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Radakovo, službenici policije Policijske stanice Crkvice su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “VW Kombi”, registarskih oznaka A62-J-830, kojim je upravljalo lice H.E., iz Busovače, koje je, kako je utvrđeno izvršenom kontrolom, vršilo prijevoz 1600 kg uglja, bez odgovarajuće dokumentacije.

Sporni ugalj je oduzet, te su od strane službenika policije poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

U toku noći 20/21.10.2021. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Passat”, registarskih oznaka A76-T-427, vlasništvo lica B.N., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 20.10.2021. godine, u 22,55 sati, u mjestu Gornja Zimča, od strane lica G.H., rođenog 2000. godine, iz Visokog, izvršen je fizički napad na lica: G.S., rođen 1956. godine i G.B., rođen 1988. godine, oba lica iz Visokog. Tom prilikom lice G.H. je zadobilo tešku tjelesnu povredu, dok su lica G.S. i G.B. zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Visoko i Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok su lica G.S. i G.H. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 21.10.2021. godine, u vremenu od 14,30 do 23,10 sati, u mjestu Bukva, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 3”, registarskih oznaka J26-K-671, vlasništvo lica S.E., iz Tešnja. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Leave your vote