Vrlo zanimljive vijesti za putnike su pristigle: Aerodrom Mostar bilježi vidljiv porast zainteresovanosti niskotarifnih kompanija

Aerodrom Mostar od 1984. godine nosi status međunarodnog aerodroma. Posljednje tri godine obilježava se prelaz u novi razvojni period koji je označen ulaganjima Evropske zajednice u modernizaciju njenih objekata, kao i kapitalnim ulaganjima Vlade Federacije BiH u razvoj infrastrukture. Ono što je vrlo značajno za zračnu luku, ali i Grad Mostar je vidljiv porast zainteresiranosti niskotarifnih kompanija, kojima je regija Hercegovina i Zračna luka Mostar zanimljiva.

Jedna od takvih je i aviokompanija Skaj Alps, koja je sa zračnom lukom Mostar prošloga tjedna potpisala ugovor o suradnji za čak 4 nove destinacije.

„Uz ove linije koje imamo koje smo već objavili, naime Zagreb prošlu godinu i nastavili smo cjelogodišnju liniju, s Beogadom ste isto tako svjedočili da smo ovih dana završili taj dogovor, odnosno završen je čekamo potpisivanje ugovora. Ovo su nove četiri destinacije, naime Bari, Verona, Rim i Minhen“, kaže gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić.

Sve dostupne rute imat će letove dva puta tjedno. Ljetni red letenja već je dogovoren, dok će zimski ovisiti o zaiteresiranosti putnika. Ove godine se, svakako, očekuje povećanje broja putnika.

„Ove godine smo uduplali, znači negdje 20 tisuća putnika smo imali, odnosno prošle, ove godine isto. Tako da očekujemo da ćemo u najmanju ruku uduplati tako da preko 40 tisuća ako ne bude nekih turbulencija globalnih kao što su ove sada nekakve ratne zone, ali nadamo se da će nas to zaobići“, navodi direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

“Očekujemo već u ovoj godini preko 50 tisuća putnika u regiju Hercegovinu, većinom turističkih putnika. Kako proklamiramo nekako u strategiji razvoja Grada Mostara, turizam je jako visoko“, ističe Kordić.

Osim novih letova, ugovori s partnerskim aviokompanijama donose i popuste. Za Zagreb je do kraja siječna aktivno 20% popusta na aviokarte za letove do 29. marta. Studenti, nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta “Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru lete uz 15 % za zrakoplovne karte.

Broj dolazaka u Mostar u prvih osam mjeseci 2023. godine iznosio je gotovo 60 hiljada i taj je broj veći za 17 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je ostvareno nešto više od 50 tisuća dolazaka.

Dodatna povezanost sa ostatkom Europe i svijeta Mostaru će zasigurno donijeti novi status.

„Ovo će puno značiti jer ozbiljne destinacije turističke nema bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta, tako da u tom kontekstu je ovo jedna velika stvar i prilika, ali i velika odgovornost“, smatra Kordić.

Turizam je od velike važnosti za Grad Mostar, ali i okolicu. Kontinuirani razvoj zračne luke privući će veći broj turista u regiju Hercegovine i time omogućiti dodatni razvoj turizma.

Pogledajte prilog BHRT-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.