Vučić: “Ne znaju u kakvom su problemu najmoćnije zapadne sile koje su iza rezolucije o genocidu u Srebrenici”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da najmoćnije zapadne sile, koje su stale iza rezolucije o genocidu u Srebrenici, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije, jer može da im se desi da za rezoluciju u UN-u bude manje glasova. Barem tako on tvrdi. Inače, na istupe Vučića zaista rijetko možemo čuti reakcije iz Bosne i Hercegovine.

Vučić izjavio da najmoćnije zapadne sile koje su iza rezolucije ne znaju u kakvom su problemu

Vučić je na predizbornom mitingu SNS-a u Lazarevcu rekao da će ići u New York da se još jednom pred Generalnom skupštinom UN-a obrati svim zemljama i pozove ih da ne glasaju za rezoluciju.

“Oni ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija borit će se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Jedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši”, naveo je Vučić.

On je rekao da Srbiji u narednih 10 dana predstoje teške borbe.

“Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju i ne zamjerite što nam je Srbija važnija od svega. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu.

Zato ćemo vam se suprotstaviti u New Yorku i u Bruxellesu i bilo gdje da želite da ukinete srpski narod”, poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, oni su mislili da mala Srbija neće smjeti da im se suprotstavi i kad oni kažu da mora da se saglasi sa rezolucijom i sa svim što traže, jer su oni veliki, a Srbija mala.

“Mislili su da ćemo kao neki prije 20 godina da sagnemo glavu. Mi smo rekli da znamo koliko su veliki, ali da znamo da nema veće svetinje od naše Srbije i zato ćemo vam se suprotstaviti”, rekao je Vučić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.