Vučić nervozan zbog sina, o sankcijama Dodiku rekao je da „posebno prezire“ ljude iz Beograda, Banja Luke ili Sarajeva koji misle da se problem tako može riješiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se u Beogradu sastaje sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, a uoči sastanka rekao je da se svi problemi u Bosni i Hercegovini mogu riješiti samo dijalogom, a ne eventualnim uvođenjem sankcija.

„Razgovarat ćemo o svemu. Što se tiče sankcija, bio sam i ostao njihov protivnik. Sankcijama niko nikada nije riješio nijedan problem i to nam je pokazala istorija“, rekao je Vučić u Boru.

On je rekao da „posebno prezire“ ljude iz Beograda, Banja Luke ili Sarajeva koji misle da se problem može riješiti uvođenjem sankcija Miloradu Dodiku – prenio je N1 Srbija.

„Razgovarat ću sa Dodikom, a u sedmicama koje su pred nama i sa Bakirom Izetbegovićem, kao bošnjačkim liderom. Jer mislim da je važno da otvorimo dijalog između Srba i Bošnjaka, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja i da razumijemo interese“, dodao je on.

Vučić je rekao da je „jadna korist“ koju neko očekuje od sankcija prema drugom i da takva korist nikada ne traje dugo da bi neko u njoj zaista uživao.

Inače, Vučić je “zamolio” je Poresku upravu Srbije da radi svoj posao nakon zahtjeva za provjerom finansija njegovog sina Danila.

Povodom medijskih navoda da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, dobio 30.000 dolara, stan i auto od Danila Vučića i njegovih neimenovanih prijatelja, Vučić je kazao da „nema ništa protiv“ da nadležni rade svoj posao ali je i „zamolio“ Poresku upravu da to čini sa njegovim sinom „kao i sa velikim tajkunima“.

Ocijenio je da pojedini mediji puštaju „besmislice“ protiv njegove djece „ne zato što je bilo ko od njih zgazio kakav zakon“ već zato što „svima žele da pokažu da imaju jednu metu“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.