Vučić neuobičajeno tih nakon sastanka s Dodikom u Beogradu, govorio o vojsci RS: “Prenio sam mu važne poruke iz EU i svoje mišjenje, protiv smo sankcija!”

Posljednje Vijesti

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije govorio je vrlo tiho nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, a to je jako neoubičajeno za njega jer često glasno priča.

Iako su svi očekivali da če odmah progovoriti o prijetnjama Dodika koji je unio nemir u dobar dio javnosti sumanutim najavama, Vučić je na početku govorio o “interkonekciji” bošnjačkog i srpskog naroda i o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd.

Tako je vješto izbjegavao naglasiti bitnost teme koja je u žiži regionalne javnosti posljednjih dana.

“Vidite šta se dešava u svijetu, nestaje električne energije. Odgovorna je izjava Ursule Von Der Leyen koja se tiče gasa i nuklearne energije. Razgovarali smo o izgradnji nuklearke u Mađaraskoj sa Viktorom Orbanom u kojoj želimo biti manjinski suvlasnici”, kazao je između ostalog Vučić.

“Razgovarali smo o svim političkim pitanjima. Razumio sam tri važne stvari od Dodika. Ne postoji nikakav hir, rekao mi je Dodik. Njihovi potezi predstavljaju reakciju na pravo na korištenje šuma i pitanje poljoprivrednog zemljišta, i rekao je da je spreman da razgovora nakon što se to ta pitanja riješe. Moramo da vodimo odgovoran dijalog sa Bošnjacima i da razmišljamo o budućnosti i jednih i drugih.

Pričali smo i i o vojsci RS, a prenio sam mu nekoliko važnh poruka iz EU i svoje mišjenje. Zadovoljan sam što je izrazio spremnost da sasluša i mišljenje drugih ljudi. Mislim da je važno da sačuvamo mir i da pokažemo ono što je Dodik večeras pokazao svima, da nije RS nikakav izvor problema”, rekao je Vučić.

“Protiv smo bilo kakvih sankcija”, zaključio je Vučić.

Leave your vote