Vučić odgovorio Haradinaju, lideru Alijanse za budućnost Kosova: “Hoće on da nas bombarduje ili neko drugi?”

Ramuš Haradinaj, izjavio je da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srbijanski vojnik uđe na teritoriju Kosova.

Lider AAK je rekao da nema analogije rata na Kosovu i rata u Ukrajini. On međutim, vidi da ne reaguje međunarodna zajednica jer je zakasnila da interveniše i na Kosovu, prenosi B92.

On kaže da Rusija ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali da, prema njegovim riječima, uopšte nije prisutna na Kosovu. Haradinaj kaže da Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na sjeveru Kosova, zbog međunarodnih garancija.

“Kada bi se to desilo onda bi cijeli svijet znao da Vučić to radi za Rusiju. Ako nema mogućnost da nađe rješenje za Rusiju, Zapad je prilično dobar u pronalaženju rješenja za Srbiju, kao što je to uradio već jednom 1999. godine”, rekao je on za Radio Dukagjini.

“Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srbijanski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija”, dodao je Haradinaj.

“Moramo da radimo svoj posao. Ali Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Britanije i drugih”, rekao je Haradinaj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su “besmislice i gluposti” izjave bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srbijanski vojnik uđe na Kosovo.”

“Hoće on da nas bombarduje ili neko drugi”, zapitao je Vučić u Loznici.

On je naglasio da će Srbija da čuva mir i stabilnost i da je snaga Srbije vojska “koja će biti samo jača”.

Vučić potvrdio je da će ministrica spoljnih poslova Njemačke Annalena Baerbock, sutra boraviti u Beogradu, te istakao da zvaničnike Srbije očekuju važni razgovori.

Naglasio je značaj očuvanja dobrih odnosa Srbije i Njemačke.

“Očekuju nas važni razgovori i mi ćemo dati sve od sebe da očuvam dobre odnose sa Njemačkom”, rekao je on.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.