Vučić se sastao sa suosnivačem Applea, pa otkrio javnosti: Ništa ne znam o kompjuterima osim da pritisnem on i off

Suosnivač kompanije Apple Steve Wozniak doputovao je u posjetu Srbiji tokom koje se sastao sa predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem. Vučić je tokom obraćanja medijima poručio da je izuzetno ponosan zbog toga što Srbija, kao mala zemlja, ima čast da ugosti takvu ličnost.

“Ponosan san što je danas s nama. Ne znam tačno što bih sve rekao.

Izumitelj i jedan od osnivača Applea, ali i jedan za kojeg ljudi, koji se za razliku od mene razumiju u posao kojim se Steve Wozniak bavio, kažu genije, ponosan sam da je danas u našoj zemlji, ja sam presretan što ga imam priliku ugostiti”, rekao je.

On je kazao da je Wozniak istovremeno bio uključen u filantropske pokrete, a najviše u obučavanje djece od 11 do 13 godina.

“On je ovdje sa svojom suprugom Janet i ja sam im vrlo zahvalan na razgovorima koje smo vodili, pošto ja ne mogu pričati o kompjuterima, ništa o tome ne znam, osim pritisnuti power on i off i eventualno otkucati neki tekst, ostalo ništa.

Ali sam umio da slušam ono što je Voznjak govorio o načinu obrazovanja i mi smo već pokrenuli mnogo toga što bismo mogli u narednom periodu da uradimo u Srbiji,

da napravimo da budemo mnogo privlačniji za klince, za mladu generaciju i za one koje bi u našoj zemlji mogli da pronađu najbolje univerzitete i škole zbog kojih nerijetko odlaze u inostrantvo”, rekao je.

Predsjednik Srbije vjeruje da će vlada Srbije na njegov prijedlog legendi IT industrije dodijeliti pasoš Srbije.

“Ja čestitam njemu i njegovog supruzi, oni će danas-sutra postati građani Srbije i to je najveća čast.

I da razočaram one koji su tražili neke druge razloge, mislili da je plaćen, čovjek je bez dinara došao ovdje, sam je platio svoju kartu.

Inače ima toliko novca da bi… Ali on taj novac troši u humanitarne svrhe”, rekao je.

Vučić je kazao da je jako sretan te da ga nisu dovodili niti političari niti bilo ko drugi.

“Janko Tipsarević je puno učinio za našu zemlju jer ga je zamolio da dođe, a ja ću mu uručiti srpski pasoš i sada se možemo hvaliti da je kompjuterski genij Srbin, koji će najveći dio života provesti u Americi, ali dolazit će u svoju Srbiju”, rekao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.