Vučić zabrinuo javnost u Srbiji ali i region: Plašim se da je ovo tek početak, nadam se da će Putin razmisliti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Kurir i ponovo dosta toga što smo već čuli ranijih dana.

Vučić je poručio da niko u Srbiji ne treba da brine za snabdjevenost prehrambenim proizvodima.

– Za nas je važno da kažem da će biti dovoljno hljeba i pšenice za cijeli region, to je naše, to je ono što nam daje Vojvodina. Ljudi ne treba da brinu.

Nemojte kupovati so, imamo dovoljno šećera, ulja, pšenice, svega imamo i više nego dovoljno. Uvezli smo i pasulj, grašak, nemamo problema ni sa čim, uradili smo svoj posao na najbolji mogući način, kao i za naftne derivate. Postarali smo se da se pobrinemo za sve potrepštine naroda – ustvrdio je Vučić.

Priznao je da se Srbija suočava sa problemima zbog zabrana izvoza iz Rusije i Ukrajine.

– Nigdje ne možemo da prođemo, niko ne dozvoljava izvoz iz Rusije. Trebaju nam koks i gvožđe iz Ukrajine, nema nafte iz Rusije. Svaki dan se Vlada Srbije i svi mi bavimo time.

– Za razliku od drugih iz regiona, razgovaram sa svim svjetskim liderima, zahvaljujući snazi Srbije, ustvrdio je Vučić i dodao:

– Plašim se da je ovo tek početak. Nadam se da će rusko rukovodstvo i predsjednik Rusije Putin razmisliti o svemu – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao i da je razgovarao sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji mu je, kako tvrdi, poručio da ni Ukrajina, niti bilo ko drugi neće prije Srbije biti u Evropskoj uniji.

– Imao sam dosad najprijateljskiji razgovor s Makronom. Rekao je da neće biti ni Ukrajina, niti bilo ko drugi prije Srbije u Evropskoj uniji.

Na kraju razgovora, između ostalog poručio je i sljedeće:

– Ne volim da lažem i obmanjujem narod, stvari u svijetu ne idu u dobrom smjeru, ali Srbija je na dobrom putu, narod ne treba da brine, tu smo mi da brinemo o tome – zaključio je Vučić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.