Vukanović: “Dodiku mentori odmah malo isčupaju uši kad ne sluša”; Mektić: “Računica kako da se spasi od enormne korupcije”

Ne stišavaju se reakcije nakon sastanka u Bruxellesu.

Prvo se oglasio zastupnik u Narodnoj skuptini Republuke Srpske Nebojša Vukanović poručivši kako je Milorad Dodik sporazumom u Briselu kapitulirao i spreman je da uradi sve što od njega traži Zapad.

– Umjesto u Moskvu, kako je najavio, otišao je u Brisel. To je velika izdaja i kapitulacija i moglo bi se nazvati i “Prud 2”. Da smo imali ovakve takozvane pregovarače, reprezentacije u Dejtonu 1995. godine danas ne bismo imali ni “R” od Republike Srpske.”, kazao je Vukanović.

On je kazao da se u Briselu pokazalo da je Dodik “marioneta u rukama Zapada, da radi sve ono što od njega Zapad traži, da je spreman na sve, izdaju i kapitulaciju.”

“Da zabije nož u leđa Rusiji i prihvati presude i domaćih i međunarodnih sudova. Prihvata štetne poteze, protiv Republike Srpske, samo pod uslovom da opstane na vlasti. On je pokazao svu svoju snishodljivost i poniznost prema svojim zapadnim mentorima koji mu malo isčupaju uši kad ne sluša”, kazao je Vukanović.

Na te je riječi reagirao državni parlamentarac i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

„Ne bih rekao da radi baš po nalogu zapada, ovo je njegova računica kako da se spasi od enormne korupcije i kriminala koji je počinio, spasi ogromno nezakonito bogatstvo i da se pokuša održati u političkom životu“, poručio je Mektić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.