Vukanović je pretjerao pa je dobio odgovor za sva vremena: “Jedan savjet – ne možeš Bošnjake nazivati Turcima kao ljetos”

Već duže vrijeme, zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović, osim što kritikuje režim i politiku Dodika, često u svojim javnim istupima spomene i ime Vojina Mijatovića.
Često su te optužbe i neosnovane.

Mijatović je reagovao na stavove Vukanovića i njegove optužbe.

Evo šta je napisao: “Ne bih ti ni sada na ovaj način odgovarao, ali pošto me po desti put prozivaš javno, dužan sam javno da ti odgovorim.

Nemaš razloga da skačeš na svakoga ko ima suprotan stav tvome i ko nije ideološki blizak tebi.

Kao što ti napadaš one sa kojima se ne slažeš, budi spreman da pretrpiš kritiku od onih koji se ne slažu sa tobom, a ne da napadaš lažima i spinovima isto kao i Dodik i njegov režim protiv koga se kao boriš.

Da li Nebojiša misliš da će sto puta ponovljena laž poslati istina, neće dobri moj Nebojša.

Vrtite i ti i slični moju biografiju kao da je tajna pa kao vi znate da sam ja Dodikov projekat.

Hajde da ponovim i tebi i tebi sličnima, iako samo sto puta isto javno rekao.

Ponosan sam na svoj angažman u SNSD-a dok je isti bio alternativa ratnom SDS-u i Mladićevoj i Karadžićevoj politici, ponosan sam na svoj angažman s Draganom Čavićem jer je bio najjači političar u tzv. opoziciji, ali nažalost prodao se Dodiku na kraju, šta ti tu nije jasno?

Bio sam i pomoćnik ministra i savjetnik premijera u entitetskoj vladi, kao i savjetnik predsedavajućeg i zamjenik ministra u državnoj vladi, kao i još niz drugih pozicija, možda me je mogla politika postaviti jednom, dva puta, tri puta , al valjda imam i nekog znanja kad sam u izvršnoj vlasti proveo preko 20 godina, šta ti tu nije jasno?

Da ti i olakšam i najveću muku zbog koje ovo sve pišeš i koju pričaš svuda, ja neću biti kanididat za člana Predsjedništva iz RS i pomoći kako ti pričaš Dodiku da odvučem, kako ti kažeš, bošnjačke glasove opoziciji. Budi siguran u to i mirno spavaj, ostavljam to tebi da pobijediš Dodika, samo nisam siguran da ćeš biti kandidat opozicije.

Ja ti to istinski želim. Samo jedan savjet – ne možeš Bošnjake nazivati Turcima kao ljetos, ne možeš po Crnoj Gori podržavati one koji isto Bošnjake nazivaju Turcima i očekivati glasove istih. Nije Nebojiša niko lud, ne znam šta ti tu nije jasno?

Ovdje ću stati, jer nije red dalje, a nije ovo ništa šta sve ima, ali neću da ne bude opet vam neko kriv što vas je Dodik pobijedio, evo prilike razvali ga, a vidimo se poslije izbora, a što se tiče ideologije, Nebojša, dva smo svijeta različita, ja sam antifašista po rođenju to mi je od dede i oca, ti poštuješ Dražu Mihailovića, šta ti tu nije jasno!?

Živio Nebojša “budući članu Predsjedništva” ako te kandiduju, živjela Bosna i Hercegovina, i opusti se čovječe puno si nervozan, treba pobijediti Dodika, ja ti nisam neprijatelj, ti i ja smo samo dva svijeta različita, nemaš razloga lagati i izmišljati priče!

P.S.

Ova moje slika je ljetos 11.07.2021. iz Potočara, bitno je biti čovjek Nebojša, a ne samo glasovi i popularnost po svaku cijenu, dragi moj Nebojša, poručio je Mijatović Vukanoviću.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.