Vukota Govedarica iznio žustre kritike na račun Nebojše Vukanovića: “Potpuno je neprimjereno da on svoj imidž u javnosti gradi na neistinama o SDS u Višegradu”

Nakon brojnih kritika lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na račun opozicije i saradnje sa vlašću, sve je kulminiralo slučajem Višegrad.

“Izdahnula opozicija u Višegradu”, tekst je kojim je Vukanović ustvrdio da je “formalno umrla lokalna opozicija predvođena, kako je rekao, mešetarom Miroslavom Kojićem, predsjednikom Opštinskog odbora SDS”.

Od ranije u otvorenom sukobu sa dijelom PDP-a, najviše sa dojučerašnjim saborcem Draškom Stanivukovićem.

Takvo ponašanje dobar dio SDS-a, koji ne spori Vukanovićevu snagu, ipak smatra kontraproduktivnim i na ruku vlasti – prenosi N1.

Visoki funkcioner SDS Vukota Govedarica na svom Facebook profilu naveo je:

“Opoziciono djelovanje i politička borba protiv SNSD-a, narodnog poslanika Nebojše Vukanovića je nešto što je SDS uvijek pozdravljao, ali njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno,

posebno iznošenje netačnih tvrdnji vezano za OO SDS Višegrad i njenog predsjednika Miroslava Kojića, rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

“Razumijem da se Vukanović i njegova stranka Za pravdu i red nastoje nametnutu javnosti i nezadovoljnim glasačima, ali način na koji on to radi nije primjeren, jer se sve više fokus stavlja na odnose unutar opozicije, a sve manje na stranke na vlasti i SNSD.

Sigurni smo da SNSD likuje nad ovakvim pojavama, iako su odnosi i unutar SNSD i koalicije vlasti daleko lošiji nego što se to predstavlja javnosti”, smatra Govedarica.

“Potpuno je neprimjereno da on svoj imidž u javnosti gradi na neistinama o SDS u Višegradu, ukoliko je poznato da je jedini SDS danas opozicija u lokalnom parlamentu,

a način glasanja odbornika SDS nije nikada bio, niti treba da bude, protiv interesa građana Višegrada”, rekao je Govedarica.

“Njegov lični odnos i očigledna netrpeljivost prema predsjedniku SDS Višegrad Miroslavu Kojiću, koje imaju genezu iz nekog ranijeg vremena, ne mogu biti opravdanje za napadanje niti Kojića niti SDS u Višegradu”, kaže Govedarica.

“A ukoliko Vukanović smatra da treba da ima veći politički prostor i značaj u Višegradu, kako on i najavljuje, neka to radi pozitivnom promocijom svoje politike i na štetu stranaka vlasti a ne na štetu SDS u toj opštini, iznoseći neistine i uvrede”, poručio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.