Zagonetna objava načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića: “Mislili su da ću da šutim, ali na pogrešnoj su adresi”

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović obratio se javnosti na zvaničnom Facebook profilu na kojem se osvrnuo na svoj rad, ali je ujedno uputio i kritike za one koji, prema njegovim riječima, nastoje utjecati na njegov rad.

Iako u svojoj objavi Tanović nije nikog prozvao imenom, naglasio je kako, bez obzira na trud, uvijek postoji sistem izvan sistema koji sprečava pozitivne procese.

“Veoma jednostavno, koliko god neko radio i trudio se da ostvari ono što je zacrtao i obećao, uvijek će postojati ‘SISTEM’ izvan sistema koji će da učini sve da vas u tome spriječi, da omalovaži svaki vaš korak i napravi ovo društvo i zajednicu nefunkcionalnom.

Jer, jedino u takvim okolnostima, ti ‘sistemi’ opstaju i funkcionišu! Jedino u takvim okolnostima takvi sistemi pronalaze načine za svoje ‘podobne’ i ‘predodređene’, a vas guraju u svoju kolotečinu, jer jedino tako mogu da kažu ‘svi smo isti”. To je, kažu oni, politika”, rekao je Tanović.

Poručio je kako, ipak, nisu svi isti.

“Mislili su da ću da šutim i ispunjavam nečije želje, a ustvari su brzo shvatili da su na pogrešnoj adresi i da taj scenario u kojem oni testiraju moju odlučnost i volju spram svojih političkih ambicija i funkcija neće proći. Ne. Nećemo tako.

Znaju oni jako dobro šta smo, a šta nismo obećali. Znaju još bolje i da mi nikakvi mandati i funkcije ne znače ništa, pa možda zato tako olako vjeruju da ću se pod nekakvim loše režiranim spinovima i pritiscima povući”, poručio je načelnik.

Na kraju, poručio je, za sada neimenovanim akterima, kako su kratke pameti.

“Kratke su pameti! Dok su neki svoje kompletne politike godinama unazad gradili na pričama i sa distance, ja sam te priče živio svaki dan! Eh, to su samo malo zaboravili. Nisam ih komentarisao, ne zato što nisam imao šta reći, već da vidim gdje su im granice! Nemaju ih!”, zaključio je Hasan Tanović – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.