Zakuhalo se u RS – Nije ništa čekao, Mirko Šarović žustro odgovorio Željki Cvijanović: “Uzalud pljujete opoziciju, zna se ko je kriv za korupciju i siromaštvo”

Nakon što je predsjednica Republike Srpske izjavila da “Šarović vodi samo u nekretninama”, oglasio se i on.

“Ne bih komentarisao izbor SNSD-a da za člana Predsjedništva BiH kandiduje aktuelnu predsjednicu RS Željku Cvijanović, ali će se SDS i ja lično, sve do završetka ovog izbornog procesa snažno boriti isključivo argumentima i činjenicama”, poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS i kandidat opozicije za ovu funkciju.

– Ukazivaćeno na sve loše i pogubne poteze vlasti i pojedinaca iz vlasti koji su nas vodili proteklih 16 godina iza sebe ostavljajući užasno stanje u svim sferama života, političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj – kazao je Šarović.

Istovremeno, dodao je je on, vodiće pozitivnu kampanju i nuditi rješenja za mnoga životna pitanja i loše stanje u koje je dovedena RS, ne zaslugom opozicije, nego vlasti SNSD.

– Sa druge strane Željka Cvijanović, u nedostatku odgovora i argumenata konstantno izbjegava i izbjegavaće da javnosti objasni kako to da smo mi tako siromašni, izolovani i sankcionisani od najvažnijih zemalja EU poput Njemačke, Velike Britanije i Francuske, te zašto nas je za 16 godina vlasti SNSD sada 200.000 manje, posebno mladih – navodi Šarović.

On je upitao ima li nešto možda i do rada ili nerada onih koji vode ovu zemlju?!

– Ne mislite li valjda da je problem za stanje u Republici Srpskoj to što je Mirko Šarović negdje gostovao u nekoj emisiji ili što su SDS i njen predsjednik s razlogom donijeli odluku da napuste neko od zasjedanja NSRS, kako to želi da predstaviti Cvijanović – pita Šarović.

Lider SDS dodje da je zanimljivo kako čelnici SNSD zaboravljaju šta se dešavalo proteklih godina.

– Zaboravlja uvažena predsjednica Republike Srpske da je ona sa istim tim Bakirom Izetbegovićem i SDA u koaliciji još od 2019. godine i da su se svi skupa, i Bakir i Mile i predsjednik RS, slatko smiješili i pozirali ispred restorana u Istočnom Sarajevu kada su dijelili izborni plijen. Ali to je njihov izbor – naglasio je Šarović.

– Kako god i koliko god aktuelna vlast bježala od odgovora i agonije u koju su nas doveli, krijući se iza “pljuvanja” opozicije, vi ćete kao vlast ipak vrlo brzo morati položiti sve račune građanima – kategoričan je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.